Le Tour de Pong (1) – woensdag 4 juli: eerste dag ooit in de Tour

Timothy Dupont

Timothy Dupont debuteert dit jaar in de Tour de France. Na elke rit gunt de 30-jarige Bredenaar de lezers van kw.be een exclusieve blik achter de schermen van de Tour, zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert én vooral zichzelf. Vandaag, woensdag 4 juli, stond de heenreis naar de Vendée op het programma.

“Vanochtend om 10.30 uur, thuis bij Guillaume Van Keirsbulck in Varsenare, is mijn grote Touravontuur begonnen. Om 12.30 uur moesten we in Rijsel de tgv naar Angers nemen. Ik heb een beetje naar muziek geluisterd en ben op mijn gsm bezig geweest. En ik heb op de trein ook een klein tukje gedaan. Ik had het nodig, want de voorbije weken ben ik iets te veel bezig geweest met onze verhuis naar Gistel. Het is wat te veel van het goede geweest. Maar deze week kan ik goed rusten en daar moet ik nu van profiteren. (grijnst) ook op de trein.”

“Omstreeks half vijf in de namiddag zijn we in ons hotel, de Kyriad in Chôlet, aangekomen. Jawel, jullie lezen dit goed. De plaats waar maandag de ploegentijdrit zal plaatsvinden. We zullen hier dan ook een tijdje logeren, want de eerste dagen van de Tour blijven we in de streek rondhangen.”

Slaapkamergenoot Guillaume

“Guillaume is mijn kamergenoot. We hebben een klein kamertje, maar meer hebben wij eigenlijk niet nodig. Goed nieuws is alleszins dat de ploeg net als vorig jaar een kok naar de Tour heeft meegenomen. Voor mij is het de eerste keer in mijn carrière dat ik van dat voordeel kan profiteren.”

Le Tour de Pong (1) - woensdag 4 juli: eerste dag ooit in de Tour

“Na aankomst hebben we zes renners een uur en een kwartier losgereden. Thomas Degand niet, die wilde vandaag volledig rusten. En Guillaume Martin was deze ochtend al gaan fietsen. Voor de rest valt er niet zoveel te vertellen. We hebben een WhatsApp-groepje binnen de ploeg en daarop wordt dagelijks de planning doorgestuurd. Vandaag werd er bijvoorbeeld aan ons, de coureurs, gevraagd op welk uur we het liefst wilden eten. Dat is uitzonderlijk, want eenmaal de koers bezig is, moet het snel gaan. Iedereen moet gemasseerd worden, hé. Maar vanavond hebben we nog wat tijd. We zullen er na het avondeten dan ook van profiteren om lang aan tafel te blijven zitten en bij te babbelen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.