Lawrence Naesen op vijfde plaats in ronde van Guangxi

Lawrence Naesen (in het midden) won vorig jaar nog Ruddervoorde Koerse © GS
Redactie KW

Lawrence Naesen sprintte voor de tweede keer deze week in China naar een plekje in de top vijf. Hij werd vijfde in de massasprint. “Plezant”, aldus de renner van Lotto Soudal. “Na mijn moeilijk jaar is het fijn om sterk te eindigen.”

De jongere broer van Oliver Naesen maakte dit jaar zijn debuut bij de profs, maar klierkoorts dwarsboomde zijn seizoen waardoor hij ruim twee maanden aan de kant stond. Pas sinds begin september mocht hij opnieuw koersen. Deze week behaalde hij een vierde en vijfde plaats in de sprint in Guangxi.

“Op die laatste klim ben ik vooraan gestart bij die eerste groep en achteraan geëindigd”, lachte hij. “Adam Hansen had me perfect vooraan afgezet in het begin van de klim en het tempo was ‘redelijk’, al hoefde het geen kilometer per uur sneller. Op het eind van die klim, maar vooral in de afdaling – waar er veel mist hing en het gevaarlijk was – scheurde het peloton in groepjes van drie of vier keer 20 renners. Ik zat in het tweede groepje. Daarna konden we terugkeren en werd er gesprint. Het was een lange rechte lijn, anderhalve kilometer ongeveer. Zoals de andere dagen ging het er vrij hectisch aan toe op deze brede banen en deze keer was er een valpartij. Net voor dat moment passeerde Tosh (Van Der Sande) mij, nam hij me op sleeptouw en kon ik zo die val ontwijken. Met vijf glipten we dan weg, vier snelle jongens en dan ik. Dus ik eindig op mijn plek, vijfde.”

“Neen, ik heb niet de ambitie om de nieuwe sprinter te worden van Lotto Soudal”, besloot hij opnieuw lachend. “Ik ben wel snel en ik durf me gooien in een sprint, maar een typische sprinter ben ik niet. Ik word hier deze week vierde en vijfde, dat is wel eens plezant. Ik moet ook Gijs Van Hoecke bedanken, hij traint vaak samen met me bij de Parelvisser en ik reed achter hem in de klim. Hij riep me toe dat ik hem moest passeren, want hij kreeg door zijn oortjes te horen dat hij moest wachten op Groenewegen die bergop gelost werd.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier