Lauwrence Schotte bereidt zich voor op rittenkoers in Albanië

Lauwrence Schotte. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Bram Vanlerberghe

Lauwrence Schotte (23) is bezig aan zijn tweede jaar bij de elite zonder contract. De renner van Afra Racing Team beschikt naar eigen zeggen over een goede conditie, al ontbreken de resultaten vooralsnog.

“Maar het seizoen is nog lang”, maakt Lauwrence Schotte zich daar niet druk om. “Meestal begin ik in de zomer goed te rijden. Er komen ook mooiere koersen die me meer liggen. 16 mei rijd ik een ronde in Albanië en daar is het niveau wat hoger. En als je daar dan iets laat zien… Daarvoor ging ik onder meer al trainen in de Ardennen, want het is er een heuvelachtig parcours.”

“Zaterdag heb ik de E3 Harelbeke gereden. Het gevoel was wel goed, maar die korte hellingen liggen me niet. Ik moet het hebben van lange hellingen, waar je je cadans en vermogen op kwijt kan.”

“Ik heb veel te danken aan mijn werkgever”

Of hij komend weekend in Veldegem aan de start staat, weet de dakwerker nog niet. “Misschien ga ik opnieuw in de Ardennen trainen voor de ronde in Albanië.”

Jaarlijks progressie

“Ik moet soms nog iets meer met mijn verstand leren koersen. Mijn lichaam is goed, maar mijn hoofd wil soms niet mee. Ik had al meer uitslagen moeten rijden volgens mijn conditie”, vervolgt de Zedelgemnaar die bij de tweedejaarsnieuwelingen met wielrennen begon. “Elk jaar als ik mijn inspanningstest doe, maak ik progressie. Dat motiveert me. Ik heb zeer veel karakter. In Harelbeke reed ik drie keer terug naar het peloton zonder auto. Dat zullen er niet veel doen alleen. Ik geef me er altijd voor. Als je progressie maakt, kan je nog verder.”

“Niet veel renners hebben de kans om in Albanië te rijden. Als je die kans krijgt, moet je dat mee pakken. Dat nemen ze je niet meer af”

De naar Zedelgem uitgeweken Wingenaar rijdt sinds dit jaar bij Asfra Racing Team. “Het is een goede ploeg en we rijden een heel mooi programma. Niet veel renners hebben de kans om in Albanië te rijden. Als je die kans krijgt, moet je dat mee pakken. Dat nemen ze je niet meer af. Met de verzorgers mee gerekend zijn we dan met een man of 15.”

Baas gaat mee

“Mijn baas is ook mijn sponsor en gaat mee naar Albanië. Zo kan ik het wielrennen goed combineren met mijn werk. Ik heb enorm veel aan hem te danken, want hij doet enorm veel voor mij. Dat motiveert me ook om te blijven gaan. Ook al ben ik gelost of loopt het niet, ik blijf altijd gaan. Dan is het aan mij om iets terug te doen. Eenmaal een goede uitslag en dan hoop ik dat ik vertrokken ben.”

Elite zonder contract en beloften in Veldegem. Dinsdag 1 mei 2018. Organisator: Velosport Veldegem. Start om 14.30 uur, aankomst omstreeks 17.45 uur. Prijsuitreiking: Café Strooihof. Parcours (118,8 km of 22 ronden): Rembertstraat, Koningin Astridstraat, Halfuurdreef, Sint Corneliusstraat, Kloosterstraat, Koning Albertstraat, Boudewijn Hapkenstraat.