Laurens Sweeck wint voor de tweede dag op rij

Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft zondag de Krawatencross in Lille, de voorlaatste manche van de X2O Badkamers Trofee, op zijn naam geschreven. Sweeck, die zaterdag ook al de beste was in de slotmanche van de Superprestige in Middelkerke, haalde het op het sneeuwparcours in de Antwerpse Kempen voor ploegmaat Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) en de Nederlander Corné van Kessel (Tormans CX).

Laurens Sweeck wint de X2O Trofee Veldrijden in Lille.©DAVID STOCKMAN BELGA
Laurens Sweeck wint de X2O Trofee Veldrijden in Lille.©DAVID STOCKMAN BELGA

“Ik ben vandaag wat minder emotioneel dan zaterdag”, sprak Laurens Sweeck na de rit. ” Ik ben heel trots dat ik het beste weekend ooit in mijn carrière rijd qua resultaten. Dat verzacht een beetje de pijn.” Sweeck was zaterdag na zijn overwinning in de laatste Superprestige-manche in Middelkerke emotioneel omwille van het verlies van zijn schoonvader eerder deze week.

Solo naar finish

Sweeck reed al in de tweede ronde weg van het pak en soleerde naar de finish. Achter hem bleef het lange tijd spannend. In de slotfase kon Vanthourenhout Van Kessel nog afschudden. Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) werd vierde, maar verstevigt zijn leidersplaats in de tussenstand. Zijn grootste concurrent, Toon Aerts (Baloise-Trek Lions), werd zesde.

Sweeck volgt op de erelijst in Lille Wout van Aert op . Die stopte na het WK, net als wereldkampioen Mathieu van der Poel en Tom Pidcock, met crossen en focust zich op de voorjaarsklassiekers op de weg.

“Zware dagen”

“Ik heb niet meteen een verklaring”, zei Sweeck nog in het flashinterview. “Ik voelde me vorig weekend op het WK ook al goed, maar ik kwam er pas de laatste twee rondes door en dat viel niemand echt op. Ik denk gewoon dat ik nu dit weekend die lijn kan doortrekken. Het zijn echt wel zware dagen geweest, waarbij ik ook niet zo goed heb kunnen slapen. Ik hoop dat ik dit nu achter mij kan laten en dat ik volgend weekend weer honderd procent kan zijn en over dezelfde benen kan beschikken.”

“Ik had het gevoel dat ik de wedstrijd de hele tijd onder controle had”, eindigde hij. “Ik probeerde zo weinig mogelijk risico’s te nemen. Het was een rondje waar je constant aandachtig moest zijn. Het parcours veranderde een beetje, want er kwamen op sommige punten ijsplekken. Ik liep nooit echt veel uit omdat ik de risico’s schuwde, maar ik had de boel wel onder controle.” Volgende week zondag vindt de laatste manche in de X2O Badkamers Trofee plaats, in Brussel. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.