De Nederlander Ryan Kamp nam de kopstart en trok het pak op een lint. Toon Aerts en Laurens Sweeck ontdeden zich echter vlug van de rest en trokken met een voorsprong van tien seconden op Kamp, Vincent Baestaens en Niels Vandeputte de tweede ronde in. Eli Iserbyt, Quinten Hermans, Corné van Kessel, Michael Vanthourenhout, Daan Soete en Stan Godrie volgden op dertien seconden.

Geruststellende voorsprong in slotronde

Bij het ingaan van de derde ronde hadden Sweeck en Aerts zestien seconden voor op acht achtervolgers: Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt, Vincent Baestaens, Daan Soete, Corné van Kessel, Ryan Kamp, Niels Vandeputte en Quinten Hermans. Vanthourenhout en Iserbyt sloegen de handen in elkaar en gingen met hun tweetjes in de tegenaanval op hun ploegmakker Sweeck en Aerts.

Net voor halfcross ging Vanthourenhout alleen naar het leidersduo op zoek. Met nog drie ronden voor de boeg had hij vijftien seconden goed te maken. Baestaens, Vandeputte, Soete, Iserbyt en Van der Haar hadden daar al 37 seconden aan de broek. Aan die situatie wijzigde vrijwel niets meer. Aerts en Sweeck trokken met een geruststellende voorsprong de slotronde in en Sweeck toonde zich de sterkste van het tweetal. Belgische kampioen Sweeck volgt Aerts op de erelijst op.

"Aerts vertelde in interview dat hij minder snel is dan ik"

Zijn winst had hij deels te danken aan Toon Aerts, die hij in de sprint klopte. "Toon vertelde in een interview dat hij in de sprint iets minder snel is dan ik, dus waagde ik het er maar op", lacht de Belgische kampioen. "Ik had nog wel iets willen proberen in de finale, maar Aerts blokte altijd maar af. Eigenlijk reed die de hele cross op kop. Enkele keren drong hij me de kop op, maar ik had geen enkele reden om vol mee te rijden. Michael Vanthourenhout zat achter ons en ook Eli Iserbyt was niet ver. Waarom zou ik dan Aerts in een zetel naar de eindmeet voeren. Maar behalve op de lange weg richting aankomstlijn, had je er op dit parcours eigenlijk niet veel voordeel van om in het wiel te zitten."

De ontlading was groot toen de Belgische kampioen de eindmeet overschreed. "In Niel was het woensdag ook nipt en vandaag was dat niet anders. Daarom was ik zo blij dat ik het haalde. Toon en ik speelden het fair en ik denk dat de kijkers weer een mooie cross gezien hebben."

(Belga)

De Nederlander Ryan Kamp nam de kopstart en trok het pak op een lint. Toon Aerts en Laurens Sweeck ontdeden zich echter vlug van de rest en trokken met een voorsprong van tien seconden op Kamp, Vincent Baestaens en Niels Vandeputte de tweede ronde in. Eli Iserbyt, Quinten Hermans, Corné van Kessel, Michael Vanthourenhout, Daan Soete en Stan Godrie volgden op dertien seconden.Bij het ingaan van de derde ronde hadden Sweeck en Aerts zestien seconden voor op acht achtervolgers: Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt, Vincent Baestaens, Daan Soete, Corné van Kessel, Ryan Kamp, Niels Vandeputte en Quinten Hermans. Vanthourenhout en Iserbyt sloegen de handen in elkaar en gingen met hun tweetjes in de tegenaanval op hun ploegmakker Sweeck en Aerts.Net voor halfcross ging Vanthourenhout alleen naar het leidersduo op zoek. Met nog drie ronden voor de boeg had hij vijftien seconden goed te maken. Baestaens, Vandeputte, Soete, Iserbyt en Van der Haar hadden daar al 37 seconden aan de broek. Aan die situatie wijzigde vrijwel niets meer. Aerts en Sweeck trokken met een geruststellende voorsprong de slotronde in en Sweeck toonde zich de sterkste van het tweetal. Belgische kampioen Sweeck volgt Aerts op de erelijst op.Zijn winst had hij deels te danken aan Toon Aerts, die hij in de sprint klopte. "Toon vertelde in een interview dat hij in de sprint iets minder snel is dan ik, dus waagde ik het er maar op", lacht de Belgische kampioen. "Ik had nog wel iets willen proberen in de finale, maar Aerts blokte altijd maar af. Eigenlijk reed die de hele cross op kop. Enkele keren drong hij me de kop op, maar ik had geen enkele reden om vol mee te rijden. Michael Vanthourenhout zat achter ons en ook Eli Iserbyt was niet ver. Waarom zou ik dan Aerts in een zetel naar de eindmeet voeren. Maar behalve op de lange weg richting aankomstlijn, had je er op dit parcours eigenlijk niet veel voordeel van om in het wiel te zitten."De ontlading was groot toen de Belgische kampioen de eindmeet overschreed. "In Niel was het woensdag ook nipt en vandaag was dat niet anders. Daarom was ik zo blij dat ik het haalde. Toon en ik speelden het fair en ik denk dat de kijkers weer een mooie cross gezien hebben."(Belga)