Laurens Sweeck boekt in Neerpelt eerste seizoenszege

© BELGA
Redactie KW

Laurens Sweeck heeft zijn eerste zege van het nieuwe veldritseizoen vast. Net zoals in 2016 en 2017 heerste hij zaterdag in de Soudal Classics in Neerpelt. Hij haalde het voor de Duitser Marcel Meisen en de Nederlander David van der Poel.

In afwezigheid van Toon Aerts, Mathieu van der Poel en Wout van Aert was het aan de andere crossers om zich te tonen in de Soudal Classics. Het was David van der Poel die als eerste het veld indook, gevolgd door Kevin Pauwels, die normaal in de start altijd wat moeilijkheden kent, Corné van Kessel, Michael Vanthourenhout en Quinten Hermans.

Laurens Sweeck boekt in Neerpelt eerste seizoenszege
© BELGA

Op het intervalparcours in het Dommelhof kwam alles al snel op een lint en we trokken met een grote groep richting de eerste passage aan de finish. Het was Diether Sweeck die net voor het ingaan van de tweede ronde een aanval plaatste. Hij nam bijna volledig die tweede ronde voor zijn rekening, met in zijn wiel onder meer Corné van Kessel, Michael Vanthourenhout en Quinten Hermans.

Laurens Sweeck boekt in Neerpelt eerste seizoenszege
© BELGA

Twee rondes waren voorbij, nog niemand was er in geslaagd om weg te rijden. Het was thuisrijder Quinten Hermans die het initiatief nam in de derde ronde. Ploegmaat Van Kessel nestelde zich in zijn wiel, maar voor afscheiding zorgden beide renners niet. Vanthourenhout prikte even, pas toen moesten enkele renners lossen en dat was het sein voor Laurens Sweeck, al twee keer winnaar in Neerpelt, om zich naar voren te reppen.

Laurens Sweeck boekt in Neerpelt eerste seizoenszege
© BELGA

Intussen had Van Kessel zichzelf buitenspel gezet na een valpartij. Vooraan kregen we Vanthourenhout op kop. Toen die een slipper maakte en Hermans zich vastreed, wipte Laurens Sweeck hen voorbij. De kopman van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice diepte snel een kloofje uit en zou dat niet meer uit handen geven.

Achter hem volgde een groepje met Marcel Meisen, Michael Boros, Quinten Hermans en David van der Poel. Sweeck bleef foutloos, Meisen nam afstand van ploegmaat Van der Poel en knokte zich naar een tweede plaats. In de strijd om de derde plek haalde de oudste Van der Poel het voor Diether Sweeck. Tom Meeusen werd vijfde.

Laurens Sweeck boekt in Neerpelt eerste seizoenszege
© BELGA

Het is voor Sweeck zijn eerste overwinning van het seizoen, zijn derde in Neerpelt in zijn carrière.

(Belga – foto’s Belga)