Laurens Couckuyt: “Crossen voor mijn plezier”

Laurens Couckuyt. (foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Na een afwezigheid van bijna twee jaar is Laurens Couckuyt opnieuw in het veld terug te vinden. Een knieblessure en operatie hielden de belofte van Trust MTB Team al die tijd aan de kant. “Het was in het begin vooral weer wat wennen, maar ik amuseer me nog altijd enorm op de fiets”, aldus de 21-jarige Tieltenaar, die zich momenteel focust op de examens van zijn laatste jaar industriële productontwikkeling aan de Howest in Kortrijk.

“Het eerste deel van mijn seizoen viel best mee nadat ik bijna twee jaar aan de kant stond met mijn knie”, blikt Laurens Couckuyt (21) terug. “De blessure bleef maar terugkeren, waardoor ik anderhalf jaar geleden toch onder het mes moest. Ik heb lang aan de kant gestaan, maar de goesting om te crossen was er nog steeds, waardoor ik in september ben herbegonnen. Veel had ik tijdens de voorbereiding wel niet kunnen trainen door mijn studie industriële productontwikkeling aan de Howest in Kortrijk. Ik zit er in mijn laatste jaar en heb heel wat projecten af te werken. Of ik daarna ga werken of iets bijstudeer, weet ik nog niet. (lacht) Op het einde van het schooljaar zal ik zien hoeveel goesting ik nog heb.”

Ik stond lang aan de kant, maar de goesting om te crossen was er nog steeds

Laurens Couckuyt. (a-gf)
Laurens Couckuyt. (a-gf)© PHOTOVELOPLUS.FR

De Tieltse belofte van Trust MTB Team finishte in de voorbije crossen telkens in de top 40, met als uitschieter een 25ste plaats in Moerkerke. “In het begin van het seizoen was het toch opnieuw wat wennen”, aldus Laurens. “Vooral de start vond ik moeilijk, want ik was niet meer gewoon van in zo’n grote groep te rijden. Bovendien was de conditie toen ook nog niet super. Maar geleidelijk aan ging het beter en beter, met die 25ste plaats als beste resultaat. Het was een parcours met veel draaien en keren en dat ligt me wel. Net als de zware moddercrossen, al hebben we er nog niet veel gehad. De snelheidscrossen zijn dan weer minder mijn ding.”

Eerst examens

Eind december reed Laurens nog de cross in Beernem. Sindsdien staat zijn crossfiets op stal. “Ik focus mij nu op mijn examens, want ik wil absoluut slagen in mijn laatste jaar. Normaal zal ik eind januari in Assenede hervatten. Doordat ik momenteel niet veel kan trainen, verwacht ik niet veel meer van dit seizoen. Ik koers vooral voor mijn plezier en ik amuseer me nog altijd enorm op de fiets. In de zomer zal ik mij met de mountainbike voorbereiden op de volgende winter, waarin het hopelijk opnieuw iets beter gaat. Van de knie heb ik zo goed als geen last meer, tenzij het crossen zijn waarin we veel moeten lopen. Ik rijd wel nog steeds met kinetape om extra stevigheid te hebben”, besluit de jongere broer van Jens Couckuyt. (SM)