Lars en Thor De Baene: twee sportbroers uit Ingooigem

Lars en Thor De Baene krijgen dit weekend een LRC-cross in eigen Ingooigem voorgeschoteld. Alleen Thor rijdt mee. (foto HDV)
Redactie KW

Lars en Thor De Baene zijn beiden crossers van het Alu Decock-Litubel-Wielerteam Waregem. Thor was vorig weekend wel de enige die in competitie uitkwam, want zijn broer staat met een voetblessure aan de kant.

Thor croste afgelopen weekend in het Oost-Vlaamse Hamme. “Ik finishte als 19de van de 47 deelnemers en daarmee was ik zeker tevreden. Ik had een slechte plaats om te starten, er stonden maar een zestal renners meer achter mij, dus het is wel duidelijk dat ik een heel stuk heb kunnen opschuiven. Datzelfde had ik overigens ook voor op het Belgisch kampioenschap in Peer. Daar moest ik helemaal als laatste starten, maar ik kon toch nog opschuiven naar de 29ste plaats. Dat was tot nu toe toch wel het hoogtepunt van mijn seizoen. Het EK bij de LRC was ook een mooie. Het was een avondcross in Vichte, op het parcours waar we dikwijls gaan trainen. Daar werd ik als achtste van een grote 70 deelnemers afgevlagd.”

Zondag kan de veertienjarige aspirant voor eigen volk crossen. De LRC organiseert namelijk een cross in Ingooigem. Robby, de vader van de twee broers, zit overigens mee in de organisatie. Daarnaast is hij ook trainer bij Alu Decock-Litubel-Wielerteam Waregem, de club waarbij Thor en Lars rijden. “Daarna staan er nog een paar crossen bij de LRC op het programma en nog een of twee bij de wielerbond. Maldegem is een cross waarnaar ik echt wel uitkijk. Het is technisch, met balkjes, bergjes en schuine kanten en dat doe ik graag”, aldus de leerling aan Rhizo Kortrijk.

Geen Lars

Voor Lars zit crossen er momenteel niet in. Hij kampt met een ontsteking op zijn voet en zit in het gips om te rusten. “De LRC-cross in Nazareth begin december was tot nu toe mijn laatste cross. Ik eindigde er als 13de, dus dat was wel goed. Over de andere crossen mocht ik ook tevreden zijn. Af en toe was er eens een mindere wedstrijd, maar dat hoort er natuurlijk bij. Misschien kan ik volgende week weer crossen. Dat zou dan bij de LRC in Dour zijn. We zien dan wel wat het wordt, ik zal al blij zijn dat ik weer kan fietsen”, verklaart de elfjarige miniem. Naast veldrijden speelt hij overigens ook rugby, al lukt dat voor het ogenblik natuurlijk ook niet. Lars zit in het vijfde leerjaar van de VBS Ingooigem. (RRK)