Lange terugweg voor belofte Jari Simoens

Jari Simoens werd woensdag geopereerd aan zijn knie. © foto Bart
Redactie KW

De 18-jarige Jari Simoens heeft al een flinke dosis pech gekend sinds hij op zijn achtste begon met koersen. Vorig jaar kende hij eindelijk nog eens een mooi seizoen, waardoor hij toch vol goede moed de overstap naar de beloften en elite zonder contract kon maken. Na een degelijke winter had de Torhoutenaar heel veel zin in het voorjaar, maar toen was daar corona.

“En werden alle wedstrijden afgelast”, blaast de leerling houtbewerking aan het VTI van Torhout. “Mijn eerste koersen verliepen niet echt schitterend, maar daarna veranderde ik van trainer en voelde ik mijn conditie razendsnel stijgen. Mijn vorige trainer heeft altijd goed werk geleverd, maar hij was het niet gewoon om met beloften te werken en vond het zelf ook beter om iemand anders aan te spreken. Sindsdien word ik begeleid door mijn ploegmaat Jochen Deweer en die heeft me naar een veel hoger niveau gebracht. Ik heb me nog nooit zo sterk gevoeld als tijdens de lockdown.”

Woensdag geopereerd

Dan is het natuurlijk jammer dat je die goede benen nergens kan tonen. Net toen er zicht kwam op een nieuwe wielerkalender speelde Jari zijn knie opnieuw op. Zowat drie maanden heeft het geduurd vooraleer men wist wat het probleem was. Woensdag ging de Torhoutenaar onder het mes. Nu wacht hem een lange weg terug. “Van nature is de positie van mijn knieschijf niet 100 procent en door te groeien en veel te fietsen is die steeds slechter geworden. In het begin van de zomer probeerde ik nog door te trainen, maar de pijn werd steeds erger en toen besefte ik dat het zo niet verder kon. Uiteindelijk is die operatie wel een opluchting. Ik weet nu dat er beterschap op komst is.”

Want laat één ding duidelijk zijn: ondanks alle tegenslag is Simoens nog lang niet klaar met het wielrennen. “Dat in geen geval! Koersen is nog steeds het liefste wat ik doe en ik zal er alles aan doen om weer op niveau te komen. Ook voor mijn ploeg kan ik het niet maken om nu al de handdoek te gooien. Zij gaven me een kans bij de beloften en ik kwam er in een fantastisch team terecht. Daarvoor wil ik echt wel iets teruggeven”, besluit de belofte van Dovy Keukens-FCC. (BVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier