Lampaert wilde “iets proberen” in de Tour

Redactie KW

Yves Lampaert trok samen met Oliver Naesen, Edward Theuns, Julien Vermote, Thomas De Gendt en nog enkele andere renners in de aanval in de lange zevende Tourrit, maar zonder succes. Uiteindelijk werd er gesprint om de zege.

“Het was een groep die echt wel ver kon geraken”, vertelde Yves Lampaert van Quick-Step Floors na afloop over de aanvalspoging. “Met een pak sterke renners, vandaar dat we ook geen ruimte kregen van het peloton. Het was een lange etappe, dan kon je maar beter iets proberen. Eerst startte het nog een beetje als een grapje. Naesen riep: ‘Kom, we gaan chaos creëren’ en plots waren we weg. Dan kijk je even rond en zie je dat je een mooi groepje bij elkaar hebt en dus gingen we opeens wel vol door. Maar ja, het peloton zag ons liever niet wegrijden.”

Mag Lampaert wel in een ontsnapping gaan met Fernando Gaviria als sprinter in de rangen? “Natuurlijk mag ik dat”, zei hij. “Dan moet onze ploeg niet werken en op kop rijden. Dus op zich was dat wel een goede zaak. Bij LottoNL-Jumbo was het alle hens aan dek, ze hebben zich bijna kapot gereden om ons terug te pakken. Nu goed, ze halen wel de overwinning nog binnen. Kijk, het was een lange dag hé, dan kan je er maar beter het beste van maken. En voor alle duidelijkheid: dit was geen gemakkelijke rit. Het zag er misschien zo uit op televisie, maar ik denk dat we 2.500 hoogtemeters hebben en er stond altijd een beetje wind langszij. Niet veel, maar wel genoeg om een beetje nerveus en lastig te worden.”

Supernerveuze ploegmaat

“Uiteindelijk kwam iedereen nog relatief fris aan. Dan weet je dat het een chaos wordt. Op twee kilometer was het belangrijk dat we vooraan zaten en dat hebben we vrij goed gedaan. Finaal zat ik dan vrij goed geplaatst. Maar Julian Alaphilippe, die was supernerveus, hij zat daar te roepen en te doen. Ik weet niet goed voor wat dat goed was, en ik kon dan niet niet echt mijn werk doen zoals ik wou. Maar goed, Fernando komt dan toch in een uitstekende positie terecht. En wordt tweede, jammer dat we niet winnen, maar we hebben ervoor gestreden.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.