Kristoff wint ook derde rit en gaat voor eindwinst

© BELGA
Redactie KW

Hij haalde het in een millimetersprint van Andre Greipel. De Noor hoopt de eerste plaats vast te houden, ook na de tijdrit van straks. Stijn Devolder is zijn dichtste belager.

Alexander Kristoff (Katusha) heeft donderdag de ochtendetappe gewonnen op de slotdag van de Driedaagse De Panne-Koksijde (2.BC). Voor de Noor is het zijn derde opeenvolgende dagsucces.

Kristoff was de beste na een rit over 111,4 km met start en aankomst in De Panne. Hij haalde het in een millimeterspurt voor de Duitser André Greipel (Lotto-Soudal). Een fotofinish moest uitsluitsel brengen over de winnnaar. Voor Kristoff, die uiteraard leider blijft, was het zijn achtste zege van het seizoen.

Rit 3a werd gekleurd door een lange ontsnapping van dertien renners, bij wie vijf Belgen. Pas op anderhalve kilometer van de streep was de hergroepering een feit, waarna de verwachte massasprint volgde.

“Niptste overwinning ooit”

“Dit was zonder twijfel mijn niptste overwinning ooit. Ik bekeek de fotofinish zelf en het verschil is bijna niet te zien”, reageerde de sprintbom van Katusha. “Toen we over de meet kwamen, keek ik naar André Greipel, maar die wist blijkbaar ook niet zeker of hij had gewonnen.”

Kristoff tekent met drie zeges op rij voor een record in de Driedaagse. “Dat is leuk meegenomen”, zegt hij. “Een aantal renners startte niet op de slotdag, met het oog op de Ronde, maar ik kan dat als leider niet maken. Bovendien had ik deze ochtendetappe al twee keer eerder gewonnen.”

Kristoff begint met een voorsprong van 22 seconden op Stijn Devolder aan de afsluitende tijdrit. “Het is een open vraag of dat zal volstaan. Ik ga wel voluit. Daarna rest nog genoeg tijd om te recupereren. Een mogelijke eindzege geef je niet zomaar uit handen.”

Donderdagnamiddag eindigt de Driedaagse De Panne-Koksijde met een individuele tijdrit over 14,2 km in De Panne.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.