Kris Boeckmans (Lotto-Soudal) wint 71e Gullegem Koerse

Boeckmans was de snelste in een sprint met acht renners en hield onder anderen Benjamin Verraes en Greg Van Avermaet achter zich.

© VDB

Van bij de start lag het tempo zeer hoog. Na zes ronden of 57 kilometer koers vormde zich een kopgroep met 24 renners. Jordi Warlop, Daan Myngheer en Emiel Planckaert moesten hun metgezellen laten rijden zodat halfkoers nog slechts 21 renners aanspraak konden maken op de eindzege. Het peloton volgde daar dan al op geruime afstand en zou niet meer in het stuk voorkomen.

Met nog zowat 55 kilometer te rijden, trok Tosh Van der Sande alleen in de aanval. Achter hem stopten zijn Lotto-Soudalploegmakkers André Greipel, Kris Boeckmans, Pim Lighthart en Greg Henderson voortreffelijk af. Van der Sande boekte op een gegeven moment 1:00 voorsprong op Yves Lampaert, die in de tegenaanval was gegaan en Kris Boeckmans meegekregen had als waakhond.

Op drie ronden van het einde kregen we drie leiders. Op 10 kilometer van de finish dikte de kopgroep aan tot acht renners. Dat waren Tosh Van der Sande, Yves Lampaert, Kris Boeckmans, Joeri Calleeuw, Greg Van Avermaet, Greg Henderson, Benjamin Verraes en Jan Ghyselinck.

In de daaropvolgende sprint nam Kris Boeckmans de maat van iedereen, voor Benjamin Verraes en Greg Van Avermaet.

(BELGA)

De top 10

1 Kris Boeckmans

2 Benjamin Verraes

3 Greg Van Avermaet

4 Yves Lampaert

5 Joeri Calleeuw

6 Greg Henderson

7 Tosh Van der Sande

8 Jan Ghyselinck

9 Pim Ligthart

10 Ludwig De Winter

Klik hieronder voor de volledige uitslag

Gullegem Koerse.pdf

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.