Kortrijks rennersteam trekt naar Nederland voor ludieke tijdrit

Redactie KW

Op zondag 8 oktober treedt de Kortrijkse rennersploeg RKOK aan in Roden, nabij Groningen in Nederland. Ze nemen er deel aan de ploegentijdrit Red Bull Kop Over Kop.

Op 8 oktober organiseren onze noorderburen voor de derde keer de ploegentijdrit Red Bull Kop Over Kop. “Het is de ultieme combinatie van uithoudingsvermogen, teamwork en tactisch nadenken”, zegt teamleader Jan Lombaerts. “Een kopman begint immers solo aan de 100 kilometer afgezet parcours, om later als team van vijf te finishen.” Er staan maar liefst 13 Belgische teams aan de start in Roden. Team ‘RKOK’ uit Kortrijk dus ook.

Alles geven

Ze namen vorig jaar ook deel en willen deze keer een pak beter doen. “We gaan echt alles geven”, klinkt het. “Vorig jaar hebben we veel pech gehad. Deze keer gaan we beter doen. We willen tempo rijden, en mooi afwisselen. We zijn een jong team van net afgestudeerden“, aldus Louis Holvoet en Louis Werbrouck.

Na elke 20 kilometer sluit een renner aan bij het team tijdrijders.
Na elke 20 kilometer sluit een renner aan bij het team tijdrijders.© Red Bull

“Jan Lombaerts, die aansluit op 40 kilometer van de meet is onze meester-tacticus, die alle pionnen op de juiste plaats kan zetten. Zo zet hij Arthur D’hondt als laatste in, een tijdrijder pur sang. Hij neemt ons de laatste 20 kilometer op sleeptouw”, pikt Christophe Soenen in. Waarvoor RKOK staat blijft een goed bewaard geheim. (PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.