Kortrijk Koerse met Geraint Thomas en Tom Dumoulin

Geraint Thomas won als junior Kuurne-Brussel-Kuurne, vandaag is hij als kersvers Tourwinnaar van de partij in Kortrijk. (Foto Belga) © BELGA
Redactie KW

Vandaag mag Kortrijk zich opmaken voor de 83ste editie van Kortrijk Koerse. De meeste aandacht zal wellicht gaan naar Geraint Thomas en Tom Dumoulin, de nummers een en twee uit de Ronde van Frankrijk. In afwachting is er ook een wedstrijd voor Kortrijkzanen.

Om 16 uur nemen de Kortrijkzanen het tegen elkaar op in de Grote Prijs Ergodôme. Zij rijden 20 ronden, goed voor zo’n 43 km. Daarna is het de beurt aan de elite, die om 18 uur van start gaan voor 40 ronden. “Qua deelnemersveld zal deze editie veruit de mooiste zijn die we al gehad hebben. Wie wil er nu niet de eerste twee van de Tour de France aan de start krijgen”, zegt penningmeester en sportief verantwoordelijke Benoit Ockier.

Er zal ook heel wat ander mooi volk aanwezig zijn, zoals (onder voorbehoud van lastminutewijzigingen) Iljo Keisse en Pieter Serry van Quick.Step Floors en Bert Van Lerberghe van Cofidis (geboren als Kortrijkzaan, nu woonachtig in Desselgem). Ook Alexander Maes (Tarteletto-Isorex), Kortrijkzaan en journalist Sander Van Nieuwenhuyse (Meubelen Gaverzicht-Glascentra) en West-Vlaams kampioen bij de elite zonder contract Jens Vandenbogaerde (Decock-Van Eyck-Devos-Capoen) staan bij het ter perse gaan van uw krant op de deelnemerslijst. Tussen de koersen door is er doorlopend kinderanimatie voorzien, ook de Ketnetband komt langs. ‘s Avonds is er nog een optreden van niemand minder dan Niels Destadsbader.

Vroeger vond het hele gebeuren traditioneel plaats in de Doorniksewijk ter hoogte van de Toekomststraat, maar vier jaar geleden werd beslist om Kortrijk Koerse te verhuizen naar de Grote Markt. “De grootste reden hiervoor was plaatsgebrek. De koers werd te groot om het georganiseerd te krijgen rond de Toekomststraat. Samen met die verhuis hebben we de afwachtingswedstrijd voor juniores vervangen door de Kortrijkzanenkoers, omdat die wat meer ambiance teweeg brengt en er een ietwat ludieker karakter aan geeft”, aldus Benoit Ockier.

Dit jaar verwelkomt Kortrijk Koerse ook een nieuwe hoofdsponsor: uitzendkantoor Konvert, al was die vorig jaar ook al sponsor via het Konvert Koerse Café. “Zij zagen een opportuniteit om in hun thuisstad eens iets speciaals te doen voor hun uitstraling, al is het natuurlijk ook omdat ze bij Konvert onze koers gewoon genegen zijn. We doen ons best om voor onze sponsors zoveel mogelijk waarde voor hun geld te bieden, vandaar dat de meeste sponsors ons trouw blijven. Ook de vroegere hoofdsponsor, sanitairbedrijf Quartier, blijft aan boord. Voor ons is dat een teken dat onze inspanningen gewaardeerd worden. Het is door al die partners, ook Stad Kortrijk, dat we het gebeuren gratis kunnen houden.” (RRK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.