De cross in Kortijk heeft groen licht gekregen van de UCI en de KBWB en zal op zaterdag 30 november plaatsvinden. Het evenement is geen extra cyclocross op de kalender, maar een gevolg van enkele wijzigingen op de internationale kalender. Het aantal Vlaamse veldritten op de UCI kalender blijft dus ongewijzigd.

De organisatie is in handen van Golazo sports in nauwe samenwerking met de Stad Kortrijk. G&V Energy Group uit Kuurne wordt de naamsponsor van de nieuwe cross in Kortrijk met zijn multibrand tankkaart Caps fuel card, bekend als partner van het Lotto-Soudal Team. Ook Transuniverse Forwarding en de fietsbeurs Velofollies zetten hun schouders onder de nieuwe organisatie.

Klassementscross én live op VRT

Christophe Impens, managing director van Golazo sports: "Kortrijk stond al een tijdje op onze radar maar het was wachten tot er zich op de internationale kalender een opportuniteit voordeed. We hebben onmiddellijk besloten om deze nieuwe veldrit te verwelkomen binnen de DVV Verzekeringen Trofee, ons regelmatigheidscriterium. De cyclocross van Kortrijk verzekert zich hiermee niet alleen van de deelname van de internationale toppers, maar wordt ook live en integraal uitgezonden in Sporza op VRT. Zowel de elite dames als de elite heren.

De site en het parcours worden pas in een latere fase bekendgemaakt, maar de organisatie spreekt alvast van een uniek parcours met een prachtige ligging inzake city marketing. "We zullen in de komende weken het parcours nog verder finetunen, maar het belooft hoe dan ook uniek te worden.", stelt parcoursverantwoordelijke Erwin Vervecken van Golazo sports.

Trotse Stad Kortrijk

Arne Vandendriessche, schepen van Economie en Sport van Kortrijk , is verheugd met het nieuwe topsportevenement in zijn stad. "Ik ben zelf een fervent fietser en vond dat dé sportstad bij uitstek in West-Vlaanderen een internationale cyclocross verdiende. Nooit eerder werd er een A-cross in Kortrijk georganiseerd. Wij zijn ervan overtuigd dat we samen met Golazo sports een mooi evenement zullen toevoegen aan de internationale cyclocrosskalender. Zowel voor de Kortrijkzanen als voor de sportfans van buiten de stad wordt 30 november alvast een dag om naar uit te kijken! Onze veldrit komt in een mooi rijtje met oa. deze op de Koppenberg en GP Sven Nys. Als schepen van Economie ben ik dan weer verheugd over de economische return dat dit evenement zal opleveren voor onze stad."

De cross in Kortijk heeft groen licht gekregen van de UCI en de KBWB en zal op zaterdag 30 november plaatsvinden. Het evenement is geen extra cyclocross op de kalender, maar een gevolg van enkele wijzigingen op de internationale kalender. Het aantal Vlaamse veldritten op de UCI kalender blijft dus ongewijzigd.De organisatie is in handen van Golazo sports in nauwe samenwerking met de Stad Kortrijk. G&V Energy Group uit Kuurne wordt de naamsponsor van de nieuwe cross in Kortrijk met zijn multibrand tankkaart Caps fuel card, bekend als partner van het Lotto-Soudal Team. Ook Transuniverse Forwarding en de fietsbeurs Velofollies zetten hun schouders onder de nieuwe organisatie.Christophe Impens, managing director van Golazo sports: "Kortrijk stond al een tijdje op onze radar maar het was wachten tot er zich op de internationale kalender een opportuniteit voordeed. We hebben onmiddellijk besloten om deze nieuwe veldrit te verwelkomen binnen de DVV Verzekeringen Trofee, ons regelmatigheidscriterium. De cyclocross van Kortrijk verzekert zich hiermee niet alleen van de deelname van de internationale toppers, maar wordt ook live en integraal uitgezonden in Sporza op VRT. Zowel de elite dames als de elite heren.De site en het parcours worden pas in een latere fase bekendgemaakt, maar de organisatie spreekt alvast van een uniek parcours met een prachtige ligging inzake city marketing. "We zullen in de komende weken het parcours nog verder finetunen, maar het belooft hoe dan ook uniek te worden.", stelt parcoursverantwoordelijke Erwin Vervecken van Golazo sports. Arne Vandendriessche, schepen van Economie en Sport van Kortrijk , is verheugd met het nieuwe topsportevenement in zijn stad. "Ik ben zelf een fervent fietser en vond dat dé sportstad bij uitstek in West-Vlaanderen een internationale cyclocross verdiende. Nooit eerder werd er een A-cross in Kortrijk georganiseerd. Wij zijn ervan overtuigd dat we samen met Golazo sports een mooi evenement zullen toevoegen aan de internationale cyclocrosskalender. Zowel voor de Kortrijkzanen als voor de sportfans van buiten de stad wordt 30 november alvast een dag om naar uit te kijken! Onze veldrit komt in een mooi rijtje met oa. deze op de Koppenberg en GP Sven Nys. Als schepen van Economie ben ik dan weer verheugd over de economische return dat dit evenement zal opleveren voor onze stad."