Kortrijk en Zwevegem gaan samen voor de wielerklassieker Grote Prijs Marcel Kint

Dirk Declercq, voorzitter Wielervereniging Bolderhof en Alexander Lemayeur, voorzitter Kortrijk Koerse.©David Barbe David Barbe
Dirk Declercq, voorzitter Wielervereniging Bolderhof en Alexander Lemayeur, voorzitter Kortrijk Koerse.©David Barbe David Barbe
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

GP Marcel Kint en Kortrijk Koerse slaan de handen in elkaar om één grote koers te organiseren: de Grote Prijs Marcel Kint op 20 augustus 2021.

In plaats van elk afzonderlijk een koers te organiseren – de Grote Prijs Marcel Kint en het criterium Konvert Kortrijk Koerse – bundelen Wielervereniging Boldershof en Kortrijk Koerse vanaf 2021 de krachten en organiseren zij samen de Grote Prijs Marcel Kint.

Grote stap

Beide verenigingen smelten samen tot één organisatie en één bestuur. “Ik ben ervan overtuigd dat dit een goede stap voorwaarts is voor de GP Marcel Kint en het eerbetoon aan mijn grootvader”, zegt Marniek Kint, de kleinzoon van Marcel Kint. “Met de verjonging van het bestuur van Kortrijk Koerse, intussen toch al een kleine 10 jaar geleden, werden jaar na jaar belangrijke stappen vooruit gezet in het succesverhaal van onze wedstrijd. Zoveel tijd later maken we een gedurfde en uiteindelijk logische keuze: een grote stap voorwaarts in de sportieve rangschikking van ons koersgebeuren ”, zegt Alexander Lemayeur, huidig voorzitter van Kortrijk Koerse.

Kluisberg en Tiegemberg

De nieuwe wielerwedstrijd van 200 kilometer wordt gereden op 20 augustus 2021. Zo krijgt Kortrijk hierdoor een aankomst van de Bingoal Cycling Cup – Beker van België. Het parcours zal enkele grote aanpassingen krijgen. Zoals het er nu naar uitziet zullen de renners twee keer de Kluisberg en de Tiegemberg voor de wielen geschoven krijgen, alsook kasseistroken zoals Beerbos en Varent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier