Kort wegseizoen voor dames elite Fleur Vandecaveye

Fleur Vandecaveye. © gf
Redactie KW

Het seizoen zit er al een tijdje op voor Fleur Vandecaveye, maar van uitblazen is nog geen sprake geweest. De 20-jarige wielrenster uit Sint-Eloois-Vijve zit in haar derde jaar ergotherapie en moet nu flink wat stages afwerken.

“Het is best een intensieve periode“, knikt Fleur. “Ik ben momenteel bezig aan een tienweekse stage in het UZ Gent, op de revalidatiedienst. Je leert veel bij, maar het zijn wel lange dagen. Soms start je om 8 uur en heb je pas gedaan om 17 uur. Tegen dat je dan thuis komt en klaar bent om te gaan trainen, is het al halfdonker.”

En het ziet er niet naar uit dat het snel zal beteren. Ook in het tweede semester moet Vandecaveye stage lopen. Dan mag ze 12 weken meehelpen in een woonzorgcentrum. “En daarnaast moet ik ook mijn bachelorproef op tijd zien af te krijgen. Ik denk dat ik een groot deel van mijn vrije tijd op de fiets zal spenderen (lacht). Maar ik heb het er wel voor over. Ik ga nog steeds met plezier trainen en ik heb niet het gevoel dat ik iets mis. Vrienden vragen me soms of ik niet mee uitga, maar dat is niet echt mijn ding.”

Amper kunnen koersen

Hopelijk wordt 2021 een iets beter seizoen. Daar alle coronamaatregelen waren er het voorbije jaar amper wegkoersen. “Veel koersen zijn er sowieso niet voor dames, maar nu was het wel heel mager. Ik denk dat ik maar een vijftal koersen gereden heb. Normaal zijn dat er toch 20 of 25. En ik ben iemand die een paar wedstrijden nodig heeft om in het ritme te komen… In mijn eerste koers kwam ik dan ook nog eens ten val en kneusde ik mijn staartbeentje. Al bij al is de pijn snel weggegaan, maar echt aangenaam om mee te koersen was dat niet.”

De renster van Waasland Security-Wase Zon CT werd ook niet gediend door het hoge tempo in de wedstrijden. Zeker niet met toppers als Lotte Kopecky aan de start. “Doordat er weinig koersen waren, kwamen die profs vaker bij ons rijden. Ik herinner me wedstrijden waar enkele dames van CCC aan de start stonden. Ook Annemarie Worst heb ik een paar keer gezien. Je merkt dat die een tikkeltje sneller rijden. Een cadeau zou ik het niet noemen, maar het was wel leuk om eens tussen de profs te fietsen.” (BVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier