Kort wegseizoen voor dames elite Bonnie Delanote

Bonnie Delanote. (gf)
Redactie KW

Het wegseizoen zit erop voor Bonnie Delanote, maar veel tijd om uit te blazen gunt de 23-jarige renster uit Kortemark zichzelf niet. Tijdens de wintermaanden wil de dames elite graag enkele strandraces betwisten en daarom blijft ze gewoon haar conditie onderhouden.

“Dat is toch de bedoeling”, knikt Bonnie Delanote. “Het wordt de eerste keer dat ik meedoe aan een strandrace en ik moet nog een pak voorbereidingen treffen. Ik ben nog nergens ingeschreven, ik moet mijn materiaal nog in orde zetten… Maar het is louter voor het plezier, hé. Ik heb dat nog nooit gedaan en ben benieuwd wat het zal geven.”

Het dreigt zo wel een lang jaar te worden, want ook tijdens de lockdown is ze blijven trainen. “Er was toen veel onduidelijkheid en ik wou klaar zijn voor de herstart. Ik dacht eerst dat we in mei weer gingen koersen, maar dat werd al snel juni en uiteindelijk augustus. Op die manier werd het een heel kort wegseizoen.”

Nieuwe ploeg

Amper zeven wegkoersen heeft Delanote de voorbije maanden kunnen afwerken. Haar opvallendste resultaat was misschien wel haar 60ste plaats op het BK in Anzegem. “Leuk dat ik nog in de uitslag ben opgenomen. Ik heb de koers niet kunnen uitrijden, maar ben tevreden met mijn prestatie. Ik heb het vijf van de zeven ronden uitgehouden en die Tiegemberg mag je echt niet onderschatten. Ik heb afgezien“, lacht Delanote.

Het koersplezier is duidelijk nog aanwezig, dus gaat ze zeker door. Dat zal wel niet bij haar huidige ploeg zijn, want Delanote keert terug naar haar ex-team: Ladies Cycling Team Hoz Beveren. “Geen kwaad woord over Aluvano-Frituur De Flandrien-Yprauto. Zij hebben dat uitstekend gedaan in hun eerste seizoen. Maar ik kies ervoor om terug te keren naar een echte damesploeg. Ik denk dat ik daar op mijn plek zit”, besluit de postbode. (BVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier