Kort seizoen voor nieuwelinge Estée Fierens

Estée Fierens. © foto Coghe
Redactie KW

Het seizoen zit er al even op voor Estée Fierens. Twee weken geleden reed de tweedejaarsnieuwelinge in Lichtervelde haar laatste koers van 2020. En dat na amper een zevental koersdagen. Dan kan je moeilijk van een geslaagd wielerjaar spreken, maar Zedelgemse is tevreden over het niveau dat ze de voorbije maanden haalde.

Estée Fierens, die woensdag haar 16de verjaardag vierde, is al jaren gek van de wielersport. Ze wou ook heel graag zelf koersen, maar het koste serieus wat overtuigingskracht om haar ouders over de streep te trekken. “Twee jaar geleden ben ik begonnen”, vertelt Estée. “Ik wou al eerder starten, maar mijn ouders waren daar niet echt voor te vinden. Ze zijn beiden zelfstandig en het zou moeilijk worden om elk weekend met mij naar wedstrijden te trekken. Ik moest wachten tot ik van mijn mammie en pappie mijn eerste koersfiets kreeg. Daarmee nam ik deel aan een soort oefenkoers van Gaverzicht-Be Okay en daarin werd ik tweede meisje. En toen hebben mijn ouders gezegd dat het goed was. Het is soms een heel geregel om op de koers te geraken, maar het lukt wel. Als mijn ouders niet kunnen, kan ik rekenen op mijn grootouders of een tante of nonkel.”

En de Zedelgemse amuseert zich enorm. Doordat in maart alle scholen dichtgingen, kwam er plots een pak tijd vrij. En hoe kan je die beter opvullen dan stevig te trainen? “Eigenlijk kregen we van school uit best veel opdrachten die we thuis moesten maken. Maar ik probeerde altijd om die tegen maandagavond af te hebben. Op die manier had ik de rest van de week vrij en kon ik veel lange trainingsritten afwerken. Ik ben dan ook met een goede conditie aan de zomer begonnen.”

Jammer genoeg waren er niet veel kansen om dat te laten zien. De tweedejaarsnieuwelinge kon dit jaar amper koersen rijden en moest het dan ook nog eens vaak tegen de jongens opnemen. “En die rijden echt rap (lacht). Maar ik ben wel tevreden met mijn prestaties. Ik verlang alweer naar volgend jaar. Hopelijk krijgen we dan een normaal seizoen”, besluit de leerling Creatie & Mode aan het SiVi van Torhout. (BVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier