Koolskamp verwelkomt coureurs voor kampioenchap retrofietsen.

Heel wat kandidaten meldden zich aan de start. © Jan Maeseele
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Een week voor het Kampioenschap van Vlaanderen wordt gereden, vond in Koolskamp ter gelegenheid van de Dorpsfeesten het kampioenschap voor retrofietsen plaats. Johan Dedulle won bij de vijftigplussers, Brecht Vandenheede deed hetzelfde bij de min-vijftigjarigen.

Philippe Vienne mocht namens de organisatoren met dit initiatief een leemte vullen op de lokale kermisaffiche en die leemte kreeg weerklank in de brede regio. Retrofietsers hadden hun vehikel van stal gehaald om rondjes te rijden rond het dorsplein waar het monument van de echte Flandriens staat. Dirk Tack mag zich de lokale vedette noemen, want hij was de beste Koolskampenaar.

Anderen spurtten dan weer om de knikkers. Bij de vijftigplussers won Johan Dedulle de koers voor Stefaan Debaere en Rik Verhelle. De top drie bij de min-vijftigjarigen bestond uit Brecht Vandenheede, Ruben Buyse en Wies Vandenberghe.

Volgende week vrijdag doen de elite renners het over, maar dan op moderne fietsen en voor de echte leeuwentrui. Maar de trend is gezet. Koolskamp is hét Vlaamse wielerdorp. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier