https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Koolskamp Koers wordt weer dag van de klakke: “We hebben de koers steeds een warm hart toegedragen”

Donald Debel. (foto JM)
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

De Koolskampse wielerhoogdag krijgt een randgebeuren. Op initiatief van de Ardooise belleman wordt de ‘klakke van de sportman’ er in ere hersteld. “Waregem Koerse is de dag van de madammen met de hoed. Koolskamp Koers is de dag van de mannen met de pet”, zegt Donald Debel.

Het is Willy Naessens himself die de belleman inspireerde en op weg zette om zijn idee vorm te geven. “Tijdens een gesprek maakte Willy Naessens de vergelijking tussen Waregem en Koolskamp. Ooit wemelde het op Koolskamp Koers van de mannen met petten wist Willy ook en hij wijst erop dat Ardooie een toonaangevende pettenfabriek heeft met City Sport”, zegt Donald Debel, die reeds enkele jaren op dit idee broedt.

City Sport

Hij sprak erover met de Ardooise perskring. Daar namen ze het voorstel in overweging en beslisten ze mee te gaan, mits goedkeuring door het Feest- en Sportcomité. “Reeds vier jaar organiseren we een pronostiek ter gelegenheid van de Binck Bank Tour – nu Benelux Tour – dus waarom zouden we ook in Koolskamp geen initiatief nemen?” aldus de perskring.

De winnaars zullen we graag belonen met een nieuwe pet

Pettenfabriek City Sport (nu Declercq – Declercq) was onmiddellijk bereid om dit initiatief mee te ondersteunen. Tom Declercq: “Ik vind de idee om van Koolskamp Koers het feest van de Klakke te maken bijzonder origineel. Laat ons samen op zoek gaan naar de mooiste en origineelste klakke. De winnaars van de wedstrijd zullen we graag belonen met een nieuwe pet. We hebben de koers steeds een warm hart toegedragen en het zou leuk zijn om de band met Koolskamp nauwer aan te halen. De koers en ons bedrijf zijn immers beide autoriteiten in hun sector. Laat ons er op 17 september iets moois van maken met veel klakkedragers.”

“Op 17 september zetten we onze pet op voor Koolskamp Koers. Wie langs het parcours te zien is met een mooie en originele pet, kan in de prijzen vallen”, beluit juryvoorzitter Donald Debel.

Koers en City Sport waren dicht met elkaar verbonden en de pet was er bij. Wie in het vooroorlogse koersgebeuren geen pet droeg was een uitzondering. (foto JM)
Koers en City Sport waren dicht met elkaar verbonden en de pet was er bij. Wie in het vooroorlogse koersgebeuren geen pet droeg was een uitzondering. (foto JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten