Koolskamp koers laat Pittem links liggen

Vorig jaar won Emiel Vermeulen de Koolskamp Koers. © Foto Coghe
Redactie KW

Koolskamp koers zal op vrijdag, 20 september een nieuw traject aandoen. Opvallend is dat grondgebied Pittem achterwege gelaten zal worden en dat omwille van werken.

Er worden zeventien ronden gereden in plaats van zestien, grotendeels in Koolskamp zelf met de nieuwe startplaats aan Garage Fiems in de Tieltsestraat. Via de Kloosterstraat rijden de renners naar het Dorpsplein en vervolgens naar de Lichterveldsestraat. Het klimmetje van de Holdestraat brengt hen in de Diksmuidse Boterweg en vervolgens in de Steenstraat. Ze draaien dan af naar de Zwevezeelsestraat tot aan de Jostraat. Dan is er in de Schaapbrugstraat een stukje Zwevezele. Ten slotte flirten ze met de grens Koolskamp en Pittem om via de Brugsesteenweg weer de Tieltsestraat in te rijden waar de aankomstlijn getrokken is.

Door de lus door de Pittemse dorpskom te vermijden is het parcours iets korter zodat een ronde meer gereden wordt. Na zeventien ronden krijgt de winnaar de leeuwentrui als Kampioen van Vlaanderen. Door dit nieuwe parcours laat de koers het centrum van Pittem links liggen en worden er meer kilometers gereden op eigen grondgebied.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier