Koerst Wout van Aert zondag in Roeselare?

© belga
Tom Vandenbussche

Het is nog niet duidelijk of de Strade Bianche zaterdag afgelast wordt, maar Jumbo-Visma liet intussen wel al weten niet te zullen starten. Het Nederlandse team rijdt in plaats daarvan normaal gezien de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré, die start in Hooglede en finisht in Roeselare. Koerst Wout van Aert zondag op West-Vlaamse bodem?

“Jumbo-Visma zou na de Strade Bianche op stage vertrekken, maar ik verneem van Cycling Service, het bedrijf waarmee wij samenwerken om ploegen aan de start van onze wedstrijd te krijgen, liet me weten dat ze eerst nog onze koers zouden willen rijden”, vertelt Rino Vandromme, organisator van de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré. “Met Wout van Aert? Ik veronderstel van wel, want hij zal willen koersen, hé.”

Ook Bora-Hansgrohe neemt zondag deel. “We hebben een mondelinge overeenkomst, maar vraag me niet met welke renners ze naar Hooglede komen, kan ik niet zeggen. Zolang we geen zekerheid over de Italiaanse koersen hebben, zal er veel onduidelijkheid blijven”, vertelt Vandromme, die vandaag ook door Trek-Segafredo gepolst werd. “We hebben nog plaats voor vier extra ploegen.”

Met Jakobsen en Bouhanni

Wie in principe sowieso voor de GP Monseré was voorzien, zijn sprinters Fabio Jakobsen en Nacer Bouhanni. De Nederlandse kampioen wordt bij Deceuninck-Quick-Step bijgestaan door José Alvaro Hodeg en Shane Archbold. Ook Bert Van Lerberghe was voorzien, maar die brak dinsdag bij een val in Le Samyn zijn sleutelbeen. Bouhanni krijgt bij Arkéa-Samsic ondersteuning van de West-Vlamingen Christophe Noppe en Benjamin Declercq. Die laatste begint na een knieoperatie aan zijn seizoen.

Koerst Wout van Aert zondag in Roeselare?
© BELGA

Ook van de partij tussen Hooglede en Roeselare: Lotto-Soudal (zonder West-Vlamingen, maar met Brent Van Moer), Circus-Wanty-Gobert (met Timothy Dupont, Tom Devriendt, Pieter Vanspeybrouck en Danny van Poppel), Bingoal-Wallonie-Bruxelles (met Sean De Bie)