Koershonger is groot bij nieuweling Henri Naessens

Henri Naessens. © foto Coghe
Stijn Moerman

De 14-jarige Henri Naessens vierde begin maart zijn nieuwelingendebuut met een 41ste plaats in Sint-Maria-Lierde. De Meulebekenaar van Canguru-QTS-Air College CT keek uit naar de rest van het voorjaar, maar corona gooide roet in het eten.

“Het was raar in het begin, want je had totaal geen idee wanneer we opnieuw zouden kunnen koersen. Ik heb het een weekje op mijn gemak gedaan en dan ben ik weer volle bak beginnen trainen, met af en toe eens een uitzonderlijke rit. Niet dat ik mij bezighield met uitdagingen, maar ik haspelde gewoon wat meer kilometers af. Ik ben vooral blij dat we een maand vroeger dan verwacht weer kunnen koersen. En voor de rest mag ik niet klagen. Binnen de familie of vriendenkring heeft er niemand met corona af te rekenen gekregen.”

Henri hervatte de competitie met een 14de plaats in Dikkebus en een 30ste stek in Sint-Antelinks. “De goesting was enorm groot. Ik voelde me bovendien nog beter dan in het begin van het seizoen. Ik vond het spijtig dat de eerste- en tweedejaars in Dikkebus opgesplitst werden, maar alle begrip ervoor. Het is me gelukt om mee de koers te maken. Spijtig dat er op het einde nog twee renners konden wegrijden, want ik voelde me echt goed. Er zat zeker meer in dan die 14de plaats. In Sint-Antelinks keek ik eerst wat de kat uit de boom, maar ik voelde me opnieuw sterk. Er werd stevig gekoerst, maar er werd ook veel gekeken naar elkaar. Het is nog wat zoeken. Maar ik voel me goed en dat is het voornaamste.”

De Meulebekenaar hoopt dan ook eens podium te rijden dit seizoen. “Bij de aspiranten haalde ik geregeld top vijf, maar nooit het podium. Dat is dus mijn doel dit jaar. Met winnen ben ik nog niet bezig, al weet je natuurlijk nooit… Maar ik wil me vooral amuseren en overal meekoersen. Dat is het voornaamste”, besluit Henri, die TSO hout volgt aan het VTI in Tielt en hoopt op een selectie voor Vresse-sur-Semois.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.