Koers is helemaal terug in Slypskapelle

Het bestuur van Slyps Sprint: Koen Pauwelijn, Bram en Lieven Buseyne, Ferdi Geldhof, Erwin Samyn, Andries Sioen, Karel Buseyne en Chris Buseyne.© Jan Stragier
Het bestuur van Slyps Sprint: Koen Pauwelijn, Bram en Lieven Buseyne, Ferdi Geldhof, Erwin Samyn, Andries Sioen, Karel Buseyne en Chris Buseyne.© Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Het vijftigjarig bestaan van wielervereniging Slyps Sprint viel gedeeltelijk in het water, maar toch blijven de wielerliefhebbers niet bij de pakken zitten. Het comité besliste om begin juli, tijdens het Slypse kermisweekend, twee wielerwedstrijden te organiseren.

Op 14 november 1970 werd wielervereniging Slyps Sprint boven de doopvont gehouden. Een jaar later organiseerde de club haar eerste wielerwedstrijd in Slypskapelle. Het begin van een jaarlijkse traditie. Slyps Sprint kleurde ieder jaar het gebeuren met enkele wielerwedstrijden. De vereniging had graag vorig jaar de vijftigste verjaardag gevierd, maar door corona bleek er weinig mogelijk te zijn. Ook 2021 startte niet super. De voorjaarskoers in Slypskapelle kwam er niet. Ook dit keer gooide corona roet in het eten. Ook het eetfestijn kon voor het tweede jaar op een rij niet doorgaan.

Het kan weer

Bij Slyps Sprint bleef men niet bij de pakken zitten. De wielervereniging besliste dit voorjaar om massaal taarten te bakken en zo de vijftigste verjaardag toch op te fleuren. Nu de coronaregels versoepeld zijn, staat het bestuur van Slyps Sprint klaar om weer wielerwedstrijden te organiseren. “We staken de koppen bij elkaar en beslisten om tijdens het traditionele kermisweekend opnieuw wielerwedstrijden te organiseren. Op zaterdag 3 juli is er een wielerwedstrijd voor nieuwelingen, de dag nadien kunnen de elite zonder contract en beloften hun kunnen tonen”, aldus Andries Sioen, secretaris van Slyps Sprint.

Koers én kermis

Binnen het wielercomité staan ze te popelen om terug koers te houden. Ook enkele kermiskramen zullen tijdens het weekend van 3 en 4 juli een plaats innemen in het centrum van Slypskapelle. “Op die manier kunnen we zowel koers als kermis aanbieden. Zo houdt een mooie traditie van vijftig jaar toch stand.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier