Koers in Baliebrugge met vijf plaatselijke renners

Cédric Deceuninck, Emile Vanspeybrouck, Briek Plasman, Quentin Gore en Jorne Monbailliu zijn de vijf plaatselijke renners aan de start. (foto GS)
Redactie KW

Vzw Apegem Sportief organiseert op donderdag 15 augustus wielerwedstrijden voor miniemen en aspiranten met aandacht voor de vijf plaatselijke renners: Cédric Deceuninck, Emile Vanspeybrouck, Briek Plasman, Quentin Gore en Jorne Monbailliu.

Ze zijn allemaal geboren in 2007 en wonen ook allemaal in Ruddervoorde. Een ongekende luxe voor een gemeente dat het vijf jonge wielrenners telt die allemaal uitkomen in dezelfde categorie, met name de aspiranten 12 jaar. Apegem Sportief zorgt er op die manier voor dat de inwoners hun jeugdige helden in eigen midden eens kunnen bewonderen en aanmoedigen. Naast de jaarlijks West Vlaamse tijdritkampioenschappen was er dit jaar uitzonderlijk ook het West Vlaams kampioenschap voor eliterenners zonder contract. Het bestuur was daarnaast nog op zoek naar een derde organisatie en als vanzelfsprekend ging de aandacht naar een aspirantenkoers, op 15 augustus. Eén ronde telt drie km, iets dat voor al deze jonge renners ongewoon is, maar anderzijds een extra stimulans kan zijn om voor een ander wedstrijdverhaal dan gebruikelijk te zorgen.

De wedstrijden vangen aan om 13.30 uur met de allerjongsten. De miniemen rijden in drie reeksen hun wedstrijden volgens de leeftijd van 8 tot en met 11 jaar.

De twaalfjarigen rijden om 15 uur hun wedstrijd over zeven ronden of 21 km. Vervolgens rijden de 13-jarigen om 16 uur en we eindigen met de hoofdmoot, de 14-jarigen, die starten om 17 uur.

Donderdag 15 augustus. Start Miniemen 8-j en 9-j om 13.30 uur, 10-j om 14 uur, 11-j om 14.30 uur. Start Aspiranten 12j om 15 uur, 13j om 16 uur, 14j om 17 uur. Prijsdelingen in Zaal D’ Oude Kerke. Gesloten parcours waarvan 1 ronde = 3 km. Vrijgeweidestraat, Torhoutsestraat, Cijsdreef, Groenhovestraat, Vrijgeweidestraat.