Koen Demuynck is klaar voor thuiskoers die hem niet ligt

Koen Demuynck, hier bij de start van de Vlaamse Pijl begin maart, ... (Foto Bart) © vdb
Redactie KW

Koen Demuynck (37) kunnen we stillaan als één van de anciens in de West-Vlaamse kermiskoersen beschouwen. Versleten is hij echter nog lang niet. Dat bewees hij de voorbije weken nog maar eens met een vierde en zevende plaats. “Ik zou deze zomer graag nog eens een koerske winnen.”

In zijn laatste koersen toonde Demuynck alvast dat het met de conditie best snor zit. Net op tijd voor zijn thuiskoers in Assebroek zou je dan denken, maar de pas 37 geworden renner loopt daar niet echt warm voor. “Het is inderdaad een wedstrijd dichtbij mijn deur, maar eigenlijk rijd ik daar niet graag. Het is een beetje te veel draaien en keren naar mijn zin. Er zitten weinig stroken in waar ik mijn power echt kwijt kan.”

Winnen in de zomer

De renner van WT Decock-Van Eyck-Devos-Capoen mikt dan ook vooral op enkele mooie resultaten in de zomermaanden. “Ik zou graag een constant niveau halen en toch een paar keer proberen mee te spelen voor de overwinning. Zo blijft het plezant, hé. Winnen blijft mijn ambitie, maar dat zal niet gemakkelijk worden. De laatste jaren vind ik het niveau enorm gestegen. Er zijn minder koersen, waardoor de betere renners vaak dezelfde wedstrijden rijden. Bovendien rijden er nu een paar ex-profs tussen die toch nog een tikkeltje rapper kunnen rijden dan ons. Zo’n Joeri Calleeuw bijvoorbeeld… Je merkt gewoon dat die nog een trapje hoger staat. En ik word al een jaartje ouder, misschien dat dat ook wel een rol begint te spelen”, lacht Demuynck.

Jaar per jaar

Aan stoppen denkt de ancien alvast nog lang niet. “Ik bekijk het jaar per jaar. Zolang ik het graag doe en ik het kan blijven combineren met mijn job en mijn gezin, zie ik mezelf nog wel een tijdje doorgaan. Ik heb nu ook een zoontje van negen maanden en gelukkig staat mijn vrouw 100 procent achter mijn hobby. Ze gaat zelfs mee naar mijn wedstrijden. Dat zijn inmiddels een soort van familie-uitstapjes geworden.”

“Zolang ik het graag doe en ik het kan blijven combineren met mijn job en mijn gezin, zie ik mezelf nog wel een tijdje doorgaan”

“Het is ook gewoon een leuke sport. Ik doe het nu tien jaar en heb al veel gezien van de wereld en veel mensen leren kennen. In het verleden heb ik enkele Afrikaanse rittenkoersen betwist, dat blijven momenten die me altijd zullen bijblijven”, besluit werknemer bij Vinçotte. (BVS)