Koen De Mets bewandelt nieuwe wielerwegen met KDM-PACK Cycling Team

Koen Demets start met een nieuwe wielerclub, het KDM-Pack Cycling Team. (foto Frank) © Frank Meurisse
Redactie KW

Het nieuwe KDM-PACK Cycling Team van de Oostrozebeekse bedrijfsleider Koen De Mets zal een aparte plaats innemen in het Belgische wielerbestel, zoveel is nu al duidelijk. “We willen geen klassieke wielerploeg zijn. Bij ons zullen de renners zich zonder druk kunnen ontwikkelen.”

Koen De Mets zette vorig jaar met zijn andere bedrijf de eerste stappen in het wielrennen: de Stanza Die Making Young Ladies Tour, een tweedaagse voor dames-jeugd in Nokere en Oostrozebeke in samenwerking met de Molenspurters, sloeg meteen aan. “Omdat we op een onafhankelijke manier het initiatief wilden voortzetten, richtten mijn vrouw en ik een vzw op en sloten we ons aan bij de wielerbond. Daarbij kwam dat Svenerick Haenebalcke, de vriend van onze dochter, als individueel renner aan de slag wou. Zo is onverwachts het idee ontstaan om een truitje te ontwikkelen. Doordat daar op Facebook volop reacties op kwamen, is er uit dit initiatief uiteindelijk een heel team voortgevloeid.”

“Renners kunnen zich zonder druk ontplooien”

“We beloven onze renners niet veel op vlak van materiaal en dergelijke, maar ze zullen wel in volle vrijheid hun parcours kunnen uitstippelen. Het gaat om renners die na blessure of ziekte willen terugkeren naar een hoger niveau. Ons achterliggende idee is dat we hen geen wedstrijdprogramma opdringen. We zorgen enkel voor een goede sfeer zodat ze zich volop kunnen ontwikkelen. Het gaat stuk voor stuk om mannen die al iets bewezen hebben. Zoals Emill Vandenabeele, die bij de jeugd schitterde maar nadien door ziekte wegdeemsterde. Nicolas Wernimont, die als pistier mooie dingen liet zien, wil eveneens zijn loopbaan herlanceren bij ons. Ook Arthur Senrame, die het slachtoffer was van een ongeval, en Brent De Geeter willen weer van zich laten spreken.”

“Maar onze visie beperkt zich niet louter tot het sportieve. Jongens, die het niet tot prof schoppen, zullen in onze rangen waarden meekrijgen die hen helpen in het leven buiten de sport. Onze missie is breder dan die van de klassieke wielerclub.”

Hoofdsponsor

Naast het uitbouwen van het team met beloften en eliterenners zonder contract wil Koen De Mets ook het Belgische dameswielrennen naar een hoger niveau tillen. “Het is duidelijk dat we daarvoor moesten beginnen bij de jeugd. Onze tweedaagse lokte ruim 120 nieuwelingen en juniores. Op 9 en 10 mei 2020 verwachten we weer een ruime opkomst. We richten ons vooral tot Nederlandse en Belgische rensters. Uit dit tweede wielerverhaal is dan onze alliantie met WV Schijndel uit Nederland voortgevloeid. Deze formatie maakt evenmin grote beloftes, maar staat wel in voor de perfecte begeleiding en een mooi programma waarbij de jonge rensters alle aspecten van het wielrennen onder de knie kunnen krijgen. Naast onze beloften en eliterenners zonder contract geven we dus ook jonge wielrensters een platform.”

We beloven onze renners niet veel. Ze kunnen in volle vrijheid hun parcours uitstippelen

De Izegemse juniore Marith Vanhove, die afgelopen weekend op het BK baanwielrennen in Gent goud veroverde op de 500 meter en de sprint, is een van de toptalenten die bij WV Schijndel verder aan haar loopbaan kan sleutelen. “Ze zal in de schoot van haar Nederlandse ploeg in alle rust kunnen uitgroeien tot een volwaardige profrenster”, besluit Koen De Mets. (MVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.