Knokke-Heist stelt uniek ontworpen wieleroutfit voor

De wieleroutfit is unisex en wordt verkocht in biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal. © DM
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Voor het Casino, waar in september het WK wielrennen start, stelde het gemeentebestuur van Knokke-Heist vrijdagmiddag een uniek ontworpen wieleroutfit voor.

“Knokke-Heist en stijl gaan hand in hand. Het WK Wielrennen 2021, van 19 tot 26 september en met startplaats in Knokke-Heist, is dé gelegenheid om een stijlvolle, limited edition wieleroutfit op de markt te brengen”, stelt burgemeester Piet De Groote. “Zo vonden Knokke-Heist en het nieuw Belgisch merk Velusta elkaar. Waarden zoals kwaliteit, innovatie en stijlvol die ze beiden hoog in het vaandel dragen, vormen een uitstekende basis om samen een uniek product voor de wielerfanaten te ontwerpen.

Mooi en ook veilig

De wieleroutfit ziet er niet enkel fantastisch uit. Hij beschermt ook extra tegen schrammen en schaafwonden. De jersey trui heeft versterkte schouderpanelen. Terwijl de ‘bibshort’ voorzien is van verschillende beschermlagen die niet kunnen scheuren en de zwaarste impact van een val opvangt. De beschermende laag, die aan de zijkanten uit verschillende delen bestaat, is slechts 4 millimeter dun. Hierdoor blijft de ‘bibshort’ lekker licht en boet de renner tijdens het rijden niet aan comfort in.

De wieleroutfit is unisex en wordt verkocht in biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal. De wieleroutfit en bijhorende merchandise zoals sweaters, petjes en drinkbussen hebben een beperkte oplage van 200 exemplaren en zijn vanaf maandag 19 juli te koop via de website van Toerisme Knokke-Heist https://shop.myknokke-heist.be/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier