Het parcours in Kruibeke was door de regen van afgelopen nacht en zondagvoormiddag, en door ook de wedstrijd bij de tweedejaarsnieuwelingen herschapen tot een modderbrij op bepaalde plaatsen. Het zorgde er ook voor dat de schuine kanten nog meer aanleiding gaven tot glijpartijen.

De wedstrijd bij de beloften werd ontsierd door een massale valpartij meteen na de start, niet veel verder gingen opnieuw enkele renners neer. Het was Kielich die zich het best wist te handhaven en de rest op sleeptouw nam.

Lander Loockx en Toon Vandebosch pikten aan, maar lang konden ze het tempo van Kielich niet volgen. Na een ronde telde hij al 32 seconden bonus op Loockx en Vandebosch, Niels Vandeputte was niet ver op een vierde plek.

Kielich was gaan vliegen, in de achtervolging moest Vandebosch een gaatje laten en was het Vandeputte die op het wiel kwam van Loockx. Vandebosch viel terug, het duo Loockx-Vandeputte zou strijden om plek twee en drie, want tegen Kielich bleek niemand opgewassen. De mountainbiker maakte amper fouten op het glijparcours in Kruibeke en soleerde naar de zege.

In de strijd om de tweede plaats profiteerde Loockx van enkele foutjes van Niels Vandeputte en reed hij naar zilver, Vandeputte moest vrede nemen met brons. Kielich volgt op de erelijst Thijs Aerts op die zondag start bij de heren elite.

(Belga)

Uitslag (52 dln):

1. Timo Kielich (Steylaerts-777) in 1u00:33

2. Lander Loockx op 1:23

3. Niels Vandeputte 1:37

4. Mathijs Wuyts 1:47; 5. Anton Ferdinande 1:55; 6. Maxim Dewulf 2:07; 7. Seppe Rombouts 2:18; 8. Jarno Liessens 2:23; 9. Jelle Camps 2:36; 10. Niels Derveaux 2:43; 11. Andreas Goeman 2:56; 12. Thomas Verheyen 3:03; 13. Sander Lemmens 3:20; 14. Toon Vandebosch 3:32; 15. Arno Debeir 3:34; 16. Dolf Pemen 3:50; 17. Xander Geysels 4:10; 18. Julian Siemons 4:18; 19. Nick Peers 4:49; 20. Sander De Vet 5:06.

Het parcours in Kruibeke was door de regen van afgelopen nacht en zondagvoormiddag, en door ook de wedstrijd bij de tweedejaarsnieuwelingen herschapen tot een modderbrij op bepaalde plaatsen. Het zorgde er ook voor dat de schuine kanten nog meer aanleiding gaven tot glijpartijen.De wedstrijd bij de beloften werd ontsierd door een massale valpartij meteen na de start, niet veel verder gingen opnieuw enkele renners neer. Het was Kielich die zich het best wist te handhaven en de rest op sleeptouw nam. Lander Loockx en Toon Vandebosch pikten aan, maar lang konden ze het tempo van Kielich niet volgen. Na een ronde telde hij al 32 seconden bonus op Loockx en Vandebosch, Niels Vandeputte was niet ver op een vierde plek.Kielich was gaan vliegen, in de achtervolging moest Vandebosch een gaatje laten en was het Vandeputte die op het wiel kwam van Loockx. Vandebosch viel terug, het duo Loockx-Vandeputte zou strijden om plek twee en drie, want tegen Kielich bleek niemand opgewassen. De mountainbiker maakte amper fouten op het glijparcours in Kruibeke en soleerde naar de zege.In de strijd om de tweede plaats profiteerde Loockx van enkele foutjes van Niels Vandeputte en reed hij naar zilver, Vandeputte moest vrede nemen met brons. Kielich volgt op de erelijst Thijs Aerts op die zondag start bij de heren elite.(Belga)