Keukeleire over WK 2021: “Wist niet dat ik in zo’n mooie streek woonde”

© REUTERS
Tom Vandenbussche

De laatste week van september 2021 strijkt het WK wielrennen neer in onze provincie. De tijdritten zullen immers plaatsvinden tussen Knokke en Brugge. Streekrenner Jens Keukeleire kent de details nog niet en heeft ook niet meteen de ambitie om zich nu plots op het tijdrijden te gaan toeleggen.

“Ik kan misschien wat tips vragen aan mijn ploegmaat Victor Campenaerts? Neen, dat WK tijdrijden is niets voor mij. Veel weet ik er ook nog niet over, buiten dat de finish op ‘t Zand zal liggen. Veel technische passages zullen er ook niet zijn, wel lange, rechte wegen. Dat is goed voor Campenaerts. Hopelijk maakte hij tegen dan nog altijd deel uit van onze ploeg.” De renner van Lotto-Soudal vindt het natuurlijk wel mooi dat het WK naar zijn Brugge komt. “Na de Elfstedenronde van dit jaar heb ik de koers nog eens op tv herbekeken. Ik wist niet dat ik in zo’n mooie streek woonde.”

“Na de Elfstedenronde van dit jaar heb ik de koers nog eens op tv herbekeken. Ik wist niet dat ik in zo’n mooie streek woonde”

Ook de wegritten van het WK 2021 hadden dus hun plaats in het Brugse ommeland gehad. “Ja, toch wel”, vindt Keukeleire. “Het is hier dan wel vlak, maar kasseien kunnen ook een spannende race opleveren. Neem nu de Oosternieuwweg in Houtave. Als je het gootje daar afzet, krijg je gegarandeerd spektakel.”

Maar de wegritten op het WK 2021 in Vlaanderen zullen dus plaatsvinden tussen Antwerpen en Leuven. En ook dat moet de 29-jarige Bruggeling liggen. “Dan hebben we het over het parcours van de Brabantse Pijl en de Grote Prijs Jef Scherens. Het zijn geen lange hellingen, maar wel lang genoeg om het verschil te maken. In de Belgische ploeg zal iedereen alleszins extra gemotiveerd zijn.”

Keukeleire over WK 2021:
© REUTERS

Parijs-Tours

Maar eerst nog dit seizoen afwerken. Een campagne die voor Keukeleire – ziek tijdens het voorjaar, een zware val in de Tour – niet bracht wat hij ervan verwacht had. Zondag kan hij in Parijs-Tours afrekenen met alle pech. “Zaterdag gaan we met de ploeg al verkennen. Het parcours is veranderd, met onverharde stroken en nieuwe hellingen. Daar ben ik niet rouwig om.” Het wordt in Parijs-Tours ook uitkijken naar Yves Lampaert en Jelle Wallays.