Kermiskoers in Ruiselede… zonder kermis

Redactie KW

Het was en is heel uitzonderlijk: wielerwedstrijden die niet doorgaan tijdens of ter gelegenheid van een lokale kermis. Veloclub Ruiselede Sportief plaatste deze gewaagde zet met succes. De weergoden realiseerden een klein ‘domperke’ op de feestvreugde. Ook uitzonderlijk was de grote opkomst vanuit de rennerswereld, na lange tijd inactiviteit en dankzij quasi geen concurrentie in de regio.

Bjorn Misseeuw, afgevaardigde en controleur namens Cycling Vlaanderen: “Een mooi kijkstuk met 98 deelnemers en een 15-tal renners die voortijdig moesten de strijd verlaten, voor de veiligheid en het vlot verkeer. Weinig blessures en na zowat half wedstrijd een poging van Alec Segaert met een klein groepje rond zich. Finaal werd hij winnaar met nog ruime voorsprong.”

De stand: 1.Alec Segaert, 2. Maxim Delrue, 3. Gaëtan Verleyen.

Meteen na de aankomst van de juniores en de ceremonie braken de hemelsluizen open. De forse onweersbuien hadden toch de eerste dagkoers intact en veilig laten verlopen, met ruime publieke opkomst. Met een geringe vertraging door de regenval en geringe wateroverlast op het parcours gingen de 82 beloften, renners U23, van start.

Voorzitter Paul Derudder aan de aankomstwagen maakt een korte analyse: “Het is hier een vluchtkoers geworden met quasi geen ontsnappingen en vooral… geen valpartijen ondanks het natte wegdek in de eerste koershelft. Zowat 50 renners reden de koers helemaal uit. Een grote en succesvolle wielerdag vandaag. Niets dan tevreden gezichten bij ons comité. Met deze kanttekening: mochten we gespaard gebleven zijn van dat half uur onweer, dan was het helemaal de feilloze max geworden.”

Uitslag: 1. Luke Verbirg (Nederland), 2. Lars Van Ryckeghem, 3. Milan Hanne.

(RV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.