Kenny Roelandt: “Mijn beste seizoen ooit”

© Foto Coghe
Redactie KW

Kenny Roelandt mag terugblikken op een geslaagd veldritseizoen. Het hoogtepunt was alvast de West-Vlaamse titel die hij op zijn naam wist te schrijven. Hij sloot het seizoen af met een mooie vijfde plaats in Assenede.

“Ik heb een constant seizoen kunnen rijden. Het provinciaal kampioenschap op de Poelberg in Tielt was daarvan het hoogtepunt, al waren de omstandigheden zeer gunstig. Het parcours lag er zeer snel bij en dat speelde in mijn voordeel”, aldus een tevreden Kenny Roelandt. “Op het Belgisch kampioenschap in Kruibeke, nochtans een zwaar parcours, behaalde ik een achtste plaats bij de elite zonder contract. Daarbij komt dan nog eens de overwinning in het eindklassement van de Vlaamse Cyclocross Cup in mijn categorie. Ik mag wel spreken van mijn beste seizoen ooit. Vorig seizoen was ook niet slecht, maar door een blessure heb ik toen wat wedstrijden gemist Nu heb ik wel een heel seizoen mijn niveau kunnen aanhouden.”

Kenny – inmiddels 32 – is alvast van plan om er minstens nog een jaar bij te doen. “Wat daarna komt, zien we dan wel. In de zes seizoenen die ik nu al gereden heb, zijn mijn prestaties almaar in stijgende lijn gegaan. Ik ben me er wel van bewust dat er ooit een moment zal komen dat de conditie achteruit gaat. Intussen ben ik ook bezig met een initiatoropleiding met de ambitie later voor een cursus trainer B te gaan. Na mijn carrière wil ik toch wel voeling blijven houden met de crosswereld”, zegt Kenny.

Motorcross

Vooraleer de Bekegemnaar zich aan het veldrijden waagde, was hij een fervent motorcrosser. “Na een zware knieblessure was het vertrouwen echter weg en ben ik nooit meer op niveau geraakt. Ik ging dan maar op zoek naar een nieuwe uitdaging en ben zo in de cyclocross terecht gekomen. Ik haal er minstens evenveel voldoening uit en heb me mijn keuze zeker nog niet beklaagd”, aldus de renner van Cycling Team Houtland-Westkust.