Kenny Constant wint GP Garage Lameire in Langemark

De drie renners die sprintten voor de bloemen. Kenny Constant kon de spurt winnen voor Thibaut De Smet en Niels Nachtegaele. © RB
Redactie KW

De 46e avond van Langemark stuurde 26 renners de weg op voor de Ereprijs Garage Lameire, een wedstrijd voor beloften en elite zonder contract. Het werd een boeiend spektakel over 35 ronden van 2 km die de 70 km rondmaakten. De bloemen waren uiteindelijk voor Kenny Constant.

Benjamin Beauprez, Jari Carpentier, Nico Lefever en Tiebo Devoogdt waren een kwartet plaatselijke renners die een rush naar de bloemen probeerden op te zetten. Als extraatje kreeg men in Langemark de Belgische kampioen Jelle Mannaerts over de vloer. Voor de start werd Jelle door organisator Jean-Marie Callewaert met een pakket ‘Langemarknoare’ bedacht. De wedstrijd zelf was boeiend en vooral explosief met beurtelingse scherpe aanvallen die na korte tijd weer ongedaan werden gemaakt.

De winnaar, geflankeerd door speaker Gilbert Vandromme, pr-man André Wales, hoofdsponsor Jozef Lameire en zijn eega Maria Courtens, de schepenen Marleen Soete, Dominique Cool en Johan Vanysacker, organisatoren Jean-Marie Callewaert en Wim Vanhuyse en supporters.
De winnaar, geflankeerd door speaker Gilbert Vandromme, pr-man André Wales, hoofdsponsor Jozef Lameire en zijn eega Maria Courtens, de schepenen Marleen Soete, Dominique Cool en Johan Vanysacker, organisatoren Jean-Marie Callewaert en Wim Vanhuyse en supporters.© RB

Van bij de start poogde de uiteindelijke winnaar Kenny Constant er samen met Jonathan Breyne, Thibaut De Smet en John-Ross Clauw vanonder te muizen. Maar na drie ronden werden ze tot de orde geroepen. Vanaf dan volgden opeenvolgend korte prikjes van individuelen die echt niet uit de greep van het peloton raakten. In de 13e ronde ging het kwartet, met Belgisch kampioen Jelle Mannaerts, Kenny Constant, Niels Nachtegaele en Benjamin Verraes er vandoor. In ronde 14 fietsten ze 16 seconden voorop. Het bleef een tijdje zo tussen de 8 en 16 seconden. Joseph Thomas ging aan de boom schudden en ook plaatselijk renner Jari Carpentier liet zich niet onbetuigd en deed mee in een poging om de vluchters bij te benen.

Belgisch kampioen Jelle Mannaerts werd op een Langemarknoare getrakteerd, verder zien we organisator Jean-Marie Callewaert, schepen Marleen Soete, onze bordjesman André Wales, en de sponsoren Jozef Lamiere en Wim Vanhuys, Doris Dereyne en supporters.
Belgisch kampioen Jelle Mannaerts werd op een Langemarknoare getrakteerd, verder zien we organisator Jean-Marie Callewaert, schepen Marleen Soete, onze bordjesman André Wales, en de sponsoren Jozef Lamiere en Wim Vanhuys, Doris Dereyne en supporters.© RB

Het duurde toch nog tot ronde 26 eer het achtervolgend vijftal de vier koplopers kon bijbenen. In ronde 30 was alles te herdoen en kregen we een hergroepering van 17 renners. Op 3 ronden voor afvlaggen poogde Anthony Debuy er vanonder te muizen. Het werd uiteindelijk een spurt onder de koplopers. Ichtegemnaar Kenny Constant fietste na 1u35′ naar zijn negende tuil van het seizoen en mocht deze samen met de kussen van schepen Marleen Soete in ontvangst nemen. Thibault De Smet werd eervol tweede en Niels Nachtegaele werd als derde afgevlagd.

(RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.