Kendric Van Grembergen organiseert avondveldrit in Vichte

Redactie KW

Gewezen veldrijder Kendric Van Grembergen pakt zaterdag in Vichte uit met een LRC-cross in kunstlicht. “We willen naar analogie met de Superprestigewedstrijd in Diegem de renners en bezoekers laten genieten van de speciale sfeer van een avondveldrit.”

De cross voor de LRC (Landelijke Renners en Crossers) vindt plaats aan het domein de 7 Heuveltjes in de buurt van de Lendedreef, waar jaarlijks ook een nieuwelingenwedstrijd op de rol staat. Gewezen Oost-Vlaming Van Grembergen, die de liefde volgde naar Vichte, was tot vier seizoenen geleden een vaste waarde bij de eliterenners zonder contract. “Wegens tijdsgebrek ben ik gestopt met competitie, maar ik zat wel al even met de organisatie van een veldrit bij kunstlicht in mijn gedachten. Ooit had ik van de speciale sfeer geproefd tussen de profs in Diegem (deze wedstrijd vindt dit keer plaats op zondag 29 december, red.). We zijn terechtgekomen bij het traject waar ik wel eens met zijn zoontje ga fietsen. Aan het voetbalplein is er sowieso verlichting. Het was zaak van op de rest van het parcours nog mobiele lichtmasten te plaatsen.”

Om de beleving voor de renners extra speciaal te maken, moeten ze ook doorheen een grote feesttent rijden

“Om de beleving voor de renners extra speciaal te maken, moeten ze ook doorheen een grote feesttent rijden”, vervolgt de man met ook een verleden in het motorcrossen. “Wat de Ambiancecross in Wachtebeke voor de renners van de wielerbond is, moet onze veldrit voor de LRC-leden worden. De eerste jeugdreeks start om 16 uur. Na het hele programma van de LRC is er nog een aparte reeks voor streekrenners.”

Drukke dag

“Als onze formule een meevaller is, gaan we zeker door. De gemeente Anzegem staat er alleszins voor open. Ook de wijk rond de Lendedreef is enthousiast over ons initiatief. De kans dat het dus een vervolgverhaal wordt, is groot. Zelf zal ik niet aantreden. Ik heb niet meer de tijd om te trainen. Bovendien zal het voor mij een drukke dag worden. We hebben er met de hele ploeg hard aan gesleuteld. Zaterdag willen we niets aan het toeval overlaten. Dat het stressen zal worden, neem ik er graag bij”, aldus Van Grembergen.