Katusha Alpecin kondigt komst van jarige Jens Debusschere aan

Jens Debusschere won de laatste rit van de Ronde van Wallonië. © BELGA
Redactie KW

Jens Debusschere draagt vanaf volgend seizoen het shirt van Katusha Alpecin. Hij verlaat na acht seizoenen Lotto Soudal. De Zwitserse WorldTourformatie bevestigde de transfer dinsdag, nota bene op de 29ste verjaardag van de renner.

Debusschere zegt “extreem gelukkig” te zijn met de overgang. “Na acht seizoenen in dezelfde ploeg was het tijd voor verandering in mijn carrière. Deze ploeg richt zich op de voorjaarsklassiekers en ik vind er ook enkele Belgische renners en stafleden terug.” Bij Katusha fietsen dit jaar met Jenthe Biermans, Steff Cras en Baptiste Planckaert drie Belgen. Hij wordt ook ploeggenoot van toppers als Marcel Kittel en Ilnur Zakarin.

Debusschere werd in 2014 Belgisch kampioen. Twee jaar later won hij Dwars door Vlaanderen. Ook de Sluitingsprijs (2x) en de GP van Wallonië staan op zijn erelijst, na als ritzeges in Tirreno-Adriatico en de Eurométropole Tour. Dit seizoen won hij een etappe in de Ronde van Wallonië, werd vijfde in Gent-Wevelgem en tiende in Parijs-Roubaix.

De West-Vlaming zegt te focussen op de klassiekers maar wil ook in de sprints zijn kans blijven gaan. “Ik heb bewezen dat ik een goeie lead-out kan zijn en in de kleinere koersen heb ik zelf winstkansen. Het ziet er mooi uit.”

Lead-out voor Marcel Kittel

Katusha Alpecin haalde Debusschere bij het team om te scoren in het Vlaamse voorjaar, legt manager José Azevedo uit. “Hij kan mooie resultaten behalen in de Belgische eendagskoersen. Hij kan top tien halen in de klassiekers. We hebben al een goeie groep voor die wedstrijden en willen die nog sterker maken. Hij brengt veel ervaring bij en is ook snel. Hij kan een van onze sprinters zijn en als lead-out voor Marcel Kittel rijden, zoals hij vroeger voor Greipel deed.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier