Kasper Saver uit Outrijve wil zich in zijn tweede seizoen als belofte zoveel mogelijk tonen

Kasper Saver. © foto Bart
Stijn Moerman

De 19-jarige Kasper Saver blikt met gemengde gevoelens terug op zijn debuutseizoen bij de beloften. De Outrijvenaar van EFC-L&R-Vulsteke deed het met enkele toptienplaatsen – hij werd onder meer vijfde in de Trofee van Oost-Vlaanderen in Pollare – zeker niet onaardig, maar hij had meer regelmaat verwacht.

“Zo’n eerste seizoen als belofte is natuurlijk een leerjaar, maar ik had er toch meer van verwacht”, steekt Kasper Saver (19) van wal. “In het begin van het seizoen liep het goed, maar ik heb naar mijn gevoel nooit mijn beste niveau gehaald. Ik ben wat ziek geweest, sukkelde even met de knie en kende ook wat problemen met mijn voeding. Ik was er iets te extreem mee bezig en verloor zo heel wat kracht. En zoiets vraagt natuurlijk tijd om recht te trekken. Ik heb er nog het beste van gemaakt, maar het was toch te veel met ups en downs in het voorbije seizoen. Het was wel plezant om al eens van het grotere werk te mogen proeven, zoals met de Ronde van Namen, mijn eerste rittenkoers op dit niveau. Het was alvast heel anders dan bij de juniores, het was iedere dag volle bak koersen…”

Alles naar wens

Het nieuwe seizoen sluipt geleidelijk aan dichterbij, maar Kasper kijkt er al naar uit. “Het gaat heel goed deze winter en alles is voorlopig naar wens verlopen. (lacht) Het seizoen mag van mij nu al beginnen. Door de twee weken examens heb ik wel wat minder kunnen trainen, maar het viel wel mee. Ik had redelijk goed op voorhand gewerkt. En straks hebben we nog onze ploegstage in Spanje (van 3 tot 13 februari in Mojacar, red.) waar we onze conditie nog wat kunnen aanscherpen. Of ik een voorkeur heb om het seizoen te openen? Niet echt, er staan veel mooie koersen op de kalender. Ik heb vooral veel zin om erin te vliegen, al gelijk waar.”

Als tweedejaarsbelofte hoopt de Outrijvenaar al een grote stap voorwaarts te zetten. “Het is natuurlijk altijd moeilijk om veel te voorspellen, maar ik hoop overal goed mee te koersen en mij in zoveel mogelijk koersen te laten opmerken. We zien dan wel wat er mogelijk is qua resultaten. Het hangt soms van details af. Welk soort renner ik ben? Ik kijk vooral uit naar de wedstrijden met wat bergop in. Niet de echte bergen, maar de iets heuvelachtigere omlopen. Zo’n pittige parcours genieten wel mijn voorkeur”, besluit Kasper Saver, die de bachelor Sport en Bewegen volgt aan Howest Brugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier