Juniores Torhout: “Misschien eerste West-Vlaamse koers na coronacrisis”

Nico Loose. (foto Johan Sabbe)
Tom Vandenbussche

Op zondag 2 augustus voorziet Wielerclub Rozeveldvrienden Torhout een wedstrijd voor juniores. Ook op maandag 17 augustus staat er een koers voor dezelfde categorie op het programma. “Wij zien het nog zitten, maar we zullen toelating moeten krijgen van de wielerbond”, vertelt Nico Loose.

“We zouden alleszins de nodige maatregelen treffen. De inschrijvingen kunnen bijvoorbeeld plaatsvinden in een klein lokaaltje bij één van onze bestuursleden. Sowieso zullen we voor onze wedstrijden van dit jaar onze reserves moeten aanspreken, want dit jaar maken we geen affiche en halen we dus ook geen sponsoring op. Dat was binnen het bestuur meteen heel duidelijk. Als we begin augustus onze koers in Rozeveld mogen organiseren, doen we het. De renners zullen staan te popelen. We verwachten veel coureurs. En misschien worden we zelfs de eerste West-Vlaamse koers na de coronacrisis.”

Koers als er kermis is

Bij de koers van 17 augustus in het centrum van Torhout plaatst Loose evenmin te veel vraagtekens. “Ik hoorde eerst dat de kermis, waarmee onze wedstrijd samenvalt, dit jaar niet zou plaatsvinden, maar intussen vernam ik van de burgemeester dat dit niet klopt. Als er kermis is, zal er ook koers zijn. Oké, zonder vuurwerk. En onder bepaalde voorwaarden. Als de horeca nog niet open mag, is dat geen probleem. Wij zouden een tent zetten en daar de inschrijvingen doen.”