Juniores Outrijve: “Goeie moed dat onze koers in september kan plaatsvinden”

Kristof Balcaen: "Voor de inschrijvingen zijn we aan het kijken om dat dit jaar ergens anders te laten plaatsvinden." (foto Jan Steenhoudt)
Tom Vandenbussche

“Van onze koers die we in mei organiseren (de Omloop der Drie Provincies, een nationale interclub voor juniores, red.), wisten we dat ze afgelast zou zijn, maar voor onze junioreskoers op zondag 13 september hebben we er goeie moed in”, zegt Kristof Balcaen van Wielerclub Demeyer Hand in Hand Outrijve.

“Dat zijn vaak wedstrijden met niet al te veel volk. Normaal vinden de inschrijvingen van de renners plaats in een kleine ruimte in Café De Garage, maar we zijn aan het kijken om dat dit jaar ergens anders te voorzien, bijvoorbeeld in het Ontmoetingscentrum van Outrijve. We bekijken het momenteel op een positieve manier. Als we toestemming krijgen , gaan we de koers organiseren.”

“Voor onze eerste van drie wedstrijden, onze koers voor dames elite (de Memorial Luc Van Haesebroucke op zondag 8 maart), hadden we al allerlei zaken ter preventie opgelegd”, vervolgt Balcaen. “Wat als de horeca ook in september nog niet open mag? Dat vormt voor ons niet echt een probleem. Al sponsort het café ons elk jaar een bedrag, dus zou het wel leuk zijn als die mensen iets daarvoor in de plaats krijgen. Onze koers in maart hebben we gelukkig nog kunnen organiseren, maar toch… De zoektocht naar sponsors vormt momenteel wel een groot probleem. Tot op vandaag hebben we daarvoor niets kunnen, terwijl we daar normaal de week na onze wedstrijd in maart mee beginnen. Op onze interclub in mei voorzien we jaarlijks een viptent waarbij onze sponsors, als een soort van return, gratis naartoe mogen komen. Dat is dit jaar jammer genoeg niet gelukt, maar wat er in 2020 ook gebeurt, volgend jaar zijn we sowieso opnieuw van de partij als organisator.”