"Het was meteen 'koekenbak' voor ons", deed Loran Cassaert uit Beveren-Roeselare na de wedstrijd zijn verhaal. "Remco (Evenepoel) viel al vroeg in de wedstrijd en daarna hield het nooit meer op. Dat hakt er ook in natuurlijk, als één van je kopmannen tegen de grond gaat. Ook Thibaut (Ponsaerts) viel en zelf kreeg ik ook af te rekenen met pech. Dan wordt het moeilijk natuurlijk. Dit is een WK om snel te vergeten."

"Meer verwacht van WK"

Een oorzaak kon hij niet meteen vinden. "We lagen er gewoon vaak bij of hadden pech. In één ronde zag ik Maxim (Van Gils) langs de kant staan, Thibaut vallen, dan stond Ilan (Van Wilder) stil met een lekke band, Remco is gevallen..."

"Het was gewoon een slecht WK voor ons. Ik word hier 27e, maar dat maakt niet uit. We hadden hier meer van verwacht. Het is jammer dat je zo ten onder gaat, omdat we er eigenlijk niets aan konden doen."

Gevaarlijke wedstrijd

Ook Ilan Van Wilder maakte kennis met het asfalt en had een blessure aan de kin. "Ik ben hard gevallen en daardoor in een tweede groep beland. Ik reed de wedstrijd nog uit, maar dit is een teleurstelling. Het was gewoon een heel hectische wedstrijd. Te hectisch.

"De koers was vanaf het begin gevaarlijk. Ja, het was droog, maar dat betekent ook dat er meer risico's worden genomen in de bochten en dan beginnen er een paar 'onnozelaars' zot te rijden en dan krijg je valpartijen. Ja, wij liggen er vaak bij, maar dat is puur toeval en puur pech. Dit was een 'klote' WK."

Bron: Belga