Juniore Tiger-Lil Harinck rijdt op BK Koksijde haar enige wegkoers

Tiger-Lil Harinck mikt op de cross, waarin ze wil meestrijden voor podium. © gf
Redactie KW

Tiger-Lil Harinck heeft haar hart verloren aan de cross, maar op een Belgisch kampioenschap in eigen streek wil de 18-jarige uit Nieuwpoort ook op de weg uiteraard niet ontbreken. De tweedejaarsjuniore kan haar conditie wel moeilijk inschatten. “Hopelijk gaat het wat, want ik heb echt geen idee waar ik momenteel sta.”

De coronacrisis werd door heel wat renners gebruikt om de basisconditie bij te spijkeren. Dat was voor Tiger-Lil Harinck niet anders. “Ik heb vooral veel duurtrainingen gedaan en wat langere afstanden gereden. Het was inderdaad voor het hele peloton een rare periode.”

De renster van Cyclocross Team MJ Wood kreeg van de ploeg ook wat huiswerk mee. Op haar fanpagina is te zien hoe ze zowaar in eigen tuin een technisch parcours met kegeltjes afwerkt. “Dat klopt, we hebben van de ploeg wel wat van die uitdagingen gekregen om ons bezig te houden. Het was wel leuk om eens te doen.”

Hoge Blekker

Na de lange onderbreking stond de Nieuwpoortse nog niet aan de start van een wedstrijd. “Er waren natuurlijk ook niet echt veel wedstrijden deze zomer. Bovendien was het niet te combineren met mijn werk als jobstudent.”

Zondag in Koksijde is Harinck natuurlijk wel van de partij. “Ik voel me goed, maar het is toch afwachten. Hopelijk gaat het wat, want ik heb echt geen idee waar ik momenteel sta. De Hoge Blekker zal sowieso redelijk pittig zijn. Daar zal de koers wel bepaald worden, denk ik. Het is mijn bedoeling om te proberen in het peloton te eindigen. Als dat lukt, heb ik een goede koers gereden.”

Tiger-Lil verlegt haar focus na het BK meteen weer naar het veldrijden. “Ik hoop deze winter toch een paar podiumplaatsen mee te pakken. Mijn eerste cross is op 26 september in Wingene. Daarna weet ik het nog niet, het is allemaal nog afwachten welke wedstrijden er zullen doorgaan.”

De veldrijdster voelt zich in haar sas in het zand, maar houdt ook van modderachtige omlopen. “Eigenlijk rij ik nog het liefst in Roeselare. Dat parcours heeft een beetje van alles, zoals een stuk bos, trappen en een zandbak. Om de paar weken ga ik ook trainen op het mooie parcours van de ploeg in Houthulst.” (AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier