Juniore Leontine Farazijn staat te popelen om opnieuw te koersen na negen maanden zonder competitie

Leontine Farazijn is vaak met haar papa Peter gaan trainen. © foto Coghe
Redactie KW

Ook Leontine Farazijn had zich 2020 helemaal anders voorgesteld. Nog voor de 18-jarige Boezingse één kilometer koers gereden had, zorgde corona voor een algemene afgelasting van alle sportwedstrijden. Daar sta je dan, vol enthousiasme en een goede benen.

28 september 2019, zo lang is het geleden dat Leontine nog een koers gereden heeft. Na een knap seizoenseinde mocht de riem er even af zodat ze fris en gemotiveerd aan haar tweede jaar bij de juniores kon beginnen. De Boezingse kende vervolgens een goede winter en leek klaar voor een sterk voorjaar. Maar net voor ze aan haar eerste wedstrijd zou beginnen, legde corona het hele land plat.

“Ik sta dan ook te popelen om er weer in te vliegen”, vertelt een enthousiaste Leontine. “Logisch zeker? Na meer dan negen maanden zonder competitie (grijnst). Al had ik sinds het sluiten van de scholen, halfweg maart, wel meer dan voldoende tijd om te trainen. Enkel de laatste weken moest ik een paar keer terug naar school, voor de rest waren het vooral taken die we thuis moesten maken. En als je je best deed, was je daar vlug mee klaar. In dat opzicht was het een leuke periode. Ik ben vaak met mijn papa gaan trainen en ook mijn broer heeft ons eens vergezeld. Een echt familieritje“, lacht de leerlinge Latijn-moderne talen aan het college van Ieper.

Normaal vierde de tweedejaarsjuniore op 11 juli in Iddergem eindelijk haar seizoensdebuut, maar de wedstrijd voor dames jeugd werd afgelast. Het is dus wachten op de wedstrijd in Herzele (21/07) en de tijdrit van Ruddervoorde (22/07). “Ik heb er echt ontzettend veel zin in. En na al dat trainen moet de conditie ook wel op punt staan. Ik hoop deze zomer nog een aantal mooie resultaten te behalen en een keertje winnen zou helemaal fantastisch zijn! Of ik bepaalde wedstrijden heb aangestipt? Niet echt. Normaal kijk ik altijd uit naar mijn thuiskoersen in Boezinge, maar die zijn jammer genoeg weggevallen. Misschien is het BK in Middelkerke wel iets? Ik ben vooral blij dat we opnieuw mogen koersen”, besluit de renster van het Avia-Rudyco-Janatrans CT. (BVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier