Juniore Julie Hendrickx houdt zich goed staande tussen de dames elite

Julie Hendrickx. © foto KVDP
Redactie KW

Door corona werden heel wat wedstrijden geschrapt. Voor juniore Julie Hendrickx (17) vielen plots ook enkele doelen weg.

“Ik wou Gent-Wevelgem graag doen, omdat ik graag op kasseien rijd. Normaal gezien mocht ik ook mee met Belgian Cycling naar de Nations Cup in Italië, maar ook dat is door corona weggevallen. Daar had ik echt naar uitgekeken.” Tijdens de maanden zonder wedstrijden bleef de renster van het Doltcini Corlyp Development Team wel gewoon trainen. “Ik heb de schema’s van mijn trainer Steven De Landtsheer perfect kunnen volgen. Hij is trouwens ook mijn leraar aan het KTA in Brugge.”

Koersritme

Ondanks de prima conditie was het na de coronapauze even zoeken voor de Bredense. “Ik was het koersritme inderdaad wat kwijt, maar dat is nu weer beter. Mijn eerste wedstrijden waren niet zo goed daardoor. Ik heb ook een paar fouten gemaakt, waardoor ik slechte uitslagen reed.”

Ondertussen is Julie echter wel weer helemaal op niveau, met zondag nog een derde plaats op het circuit van Zolder. “Ik ben supervroeg aangegaan in de sprint, misschien zat er anders wel een tweede plaats in. Vorige donderdag reed ik in Zolder ook al een wedstrijd van 100 kilometer bij de elites. Ik heb mooi vooraan kunnen rijden en ging af en toe mee in de aanval.” Op haar 14de plaats in Oetingen is Julie wellicht nog het meest fier. “Daar had ik echt een goed gevoel, terwijl het nochtans een lastig criterium bij de elites was. Jolien D’hoore heeft daar toen de koers gewonnen.”

Dit weekend staat Julie Hendrickx in het Nederlandse Sittard aan de start van de driedaagse Watersley Ladies Challenge, in en om het Tom Dumoulin Bike Park. “Ik hoop natuurlijk een goede uitslag te rijden. Ik ben nog eerstejaars, maar zal zeker mijn best doen. Daarna staan ook nog het BK op de weg en het BK tijdrijden op mijn programma. Tussendoor ga ik natuurlijk ook nog een paar koersen rijden.” (AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier