Juniore Fien De Wispelaere wil de komende maanden selectie voor EK of WK afdwingen

Fien De Wispelaere. © gf
Redactie KW

Deze week behaalde wielrenster Fien De Wispelaere (18) haar diploma sportwetenschappen. Zo kan de tweedejaarsjuniore van Waasland Security-Wase Zon CT zonder zorgen toewerken naar de herstart van het wielerseizoen. Na een stage in La Roche-en-Ardenne wil ze met sterke prestaties een selectie voor het EK of WK afdwingen.

Maandag kreeg Fien De Wispelaere op de ‘coronaproof’ proclamatie in het KTA Brugge officieel haar diploma sportwetenschappen. “Het evenement gebeurde via het concept van een drive-in. Het voelde fijn aan om mijn middelbaar toch ietwat feestelijk af te sluiten.”

Nu haar diploma binnen is, staat Fien te popelen om opnieuw te kunnen koersen. De Beernemse wil zich bewijzen, want haar seizoensbegin was geen succes. “Ik heb voorlopig nog maar één wedstrijd gereden. In Outrijve stond ik bij de elites aan de start, maar moest ik opgeven. Ik voelde me niet goed en achteraf bleek dat ik koorts had.”

Conditie op punt

Tijdens de koersloze periode liet ze haar hoofd niet hangen en bleef ze haar conditie onderhouden. “In het begin heb ik vooral wat duurtrainingen gedaan. Het moest plezant blijven, want een concreet doel was er niet. De laatste weken dreef ik de intensiteit op en met succes. Met de ploeg deden we al enkele trainingen. Wanneer er werd doorgereden, kon ik goed mee. Mijn conditie staat dus op punt.”

Fien zal haar eerste wedstrijd pas eind juli betwisten. Eerst trekt ze nog op stage naar La Roche-en-Ardenne. “Er staan weinig wedstrijden voor ons op de kalender, dus ik zal ook vaak bij de heren nieuwelingen of de dames elites moeten rijden. De komende maanden is het mijn doel om mij te bewijzen. Ik wil enkele sterke prestaties neerzetten, waardoor ik kans maak op een selectie voor het EK of WK. Daar aan de start mogen verschijnen, zou een droom zijn”, besluit de Beernemse tweedejaarsjuniore. (SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier