Junior Wannes Dewulf traint met nationale pisteploeg

Wannes Dewulf. © foto Coghe
Stijn Moerman

De 17-jarige Wannes Dewulf had zich zijn eerste seizoen als junior wellicht anders voorgesteld. Het seizoen was nog maar begonnen of corona gooide roet in het eten. En ook nu staan er nog altijd heel weinig koersen op de kalender. De Roeselarenaar kan zich ondertussen wel uitleven op de piste in Gent, want hij maakt deel uit van de voorselectie voor het EK.

Maar aan dat EK denk ik niet, want ik ben nog maar eerstejaars. Het is vooral leerrijk met het oog op de toekomst. Ik merk ook dat de piste mijn algemene ontwikkeling als renner ten goede komt. Daarom hoop ik het nog lang te kunnen combineren met de weg”, aldus Wannes, die vanaf deze maand twee keer per week met de nationale pisteploeg mag trainen.

In september staan er op de wielerpiste Defraeye-Sercu in Rumbeke nog twee extra manches gepland. “Ik zal echter forfait moeten geven, want die manches vinden tijdens de week plaats. Ik zit op internaat op de Topsportschool in Gent en heb ook al die trainingen met de nationale ploeg. Evident is het dan niet om ook nog eens naar Rumbeke af te zakken. Maar normaal ben ik een vaste deelnemer aan die manches. Spijtig dat er deze zomer weinig interesse was bij de juniores, waardoor ik nog maar één keer heb kunnen meedoen.”

Focus op BK

De Roeselarenaar van Canguru-QTS-Air College hoopt zich nog te tonen op de weg. “Ik had veel verwacht van mijn eerste jaar als junior, maar het is niets geworden. Het is ook spijtig voor onze ploeg, die nieuw is in het peloton. Hopelijk volgen er nog enkele wedstrijden, zodat we ons kunnen tonen. Sinds augustus voel ik me echt goed. In Waregem was ik mee in de aanval met Alec Segaert, alleen spijtig dat ik wat later aan zijn wiel haperde en viel. In Denderbelle kon ik me met mijn vierde plaats tonen, maar sindsdien zijn er maar weinig koersen meer. Alleen in Zolder kon ik nog eens meedoen, maar ook daar kwam ik ten val. Veel mooie resultaten heb ik dus nog niet, maar ik hoop toch op een selectie voor het BK in Koksijde. Daar wil ik goed zijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.