Junior Victor Delbarge is aan zijn crossjaar begonnen

Victor Delbarge won deze zomer een oefenkoers op de weg. © foto Coghe
Redactie KW

Terwijl het wegseizoen nog volop bezig is, zijn de crossers terug het veld ingedoken. Ook Victor Delbarge (15) opende vorige zondag zijn crossseizoen. En hij deed dat met een 16de plaats in Herentals. Geen onaardige prestatie, maar de junior uit Kortemark had toch op wat meer gehoopt.

16de op 51 deelnemers: het was lang niet slecht, maar het was niet waarvoor Delbarge naar Herentals was afgezakt. De West-Vlaamse kampioen van 2019 mikte op een plekje bij de eerste 15, maar vond niet het ideale parcours om zijn ambities waar te maken. “Het was een frustrerend dagje“, knikt Victor. “Het was leuk om weer te kunnen crossen, daar niet van, maar ik heb het liever een pak modderiger. Nu was het kurkdroog en leek het wel een wegkoers. Ik had zelfs meer dan 25 km per uur gemiddeld. Dat is gewoon sprinten van bocht naar bocht. Bovendien moest ik helemaal achteraan starten. Met zo’n snelheid is het bijna onbegonnen werk om op te schuiven.”

In dat opzicht is het heel knap dat Delbarge toch nog een 16de plaats uit de brand kon slepen, maar zelf denkt de eerstejaarsjunior daar anders over. “Ik heb vorig weekend ontdekt dat ik een slechte verliezer ben (lacht). Normaal ben ik de eerste om iemand te feliciteren, maar zondag stak het echt dat er jongens voor mij eindigden die ik normaal achter mij kan laten. Dat wil ik de volgende keer niet opnieuw laten gebeuren.”

Eerste wegzege

De junior van CT Luc Wallays-JRR zal toch nog even geduld moeten hebben, want de komende twee weekends staan er geen veldritten op de kalender. Dan maar snel nog enkele wegkoersen meenemen, want ook daarin staat de Kortemarkenaar meer dan zijn mannetje. Op 23 juli toonde hij zich nog de beste in de oefenkoers van Gistel. “Mijn eerste zege op de weg! Eentje die vrij onverwacht kwam, want enkele dagen voordien voelde ik me allesbehalve optimaal: keelpijn, verkouden, mottig… Maar ik had iets van: het wordt mijn laatste koers in lange tijd, ik ga gewoon alles geven. En ik won. De volgende dag ben ik wel echt ziek opgestaan, maar dat had ik ervoor over“, lacht de leerling LO en sport aan SiVi Torhout. (BVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.