Junior Simon Van Elslander hoopt te scoren in 2021

Simon Van Elslander. © foto Coghe
Redactie KW

We mogen het eender welke wielrenner vragen, ze zullen allemaal hetzelfde zeggen: het seizoen 2020 was veel te kort. Dat was ook het geval bij Simon Van Elslander. De 17-jarige Kortemarkenaar schat dat hij er zo’n tiental koersdagen heeft opzitten.

“Dat hadden er gerust een pak meer mogen zijn”, knikt Simon. “Zeker omdat ik me echt heel goed voelde. In vergelijking met vorig jaar heb ik opnieuw stappen gezet. Ik werk voor het eerst samen met een trainer, Youri Bultynck, en daar heb ik veel deugd van. Dat merkte ik al in de eerste koersen van het voorjaar. Ik was meteen dik in orde. In De Klijte kregen we een enorm lastige wedstrijd. Slechts 35 renners konden uitrijden en ik finishte als 33ste. En dat als eerstejaars. Dat had ik vooraf nooit verwacht.”

Positief gevoel

Een veelbelovende start van de Kortemarkenaar, maar een vervolg is er niet direct gekomen. Een week later werden alle sportwedstrijden afgelast en het was wachten tot de zomer vooraleer hij opnieuw in actie mocht komen. “Tijdens de lockdown ben ik gewoon rustig blijven trainen, zonder zotte dingen te doen. En toen de competitie hervatte, kon ik goed mijn mannetje staan. Ik kende geen pech en kon vlot uitrijden, terwijl het niveau overal heel hoog lag. En met de Ster van Zuid-Limburg kon ik mijn seizoen afsluiten met een interclub. Uit de weinige wedstrijden die ik gereden heb, kon ik veel vertrouwen putten. Ik trek met een positief gevoel de winter in.”

De 17-jarige junior van CT Luc Wallays-JRR geniet momenteel van enkele weekjes rust, maar staat te popelen om de trainingen te hervatten. Volgend jaar wil hij namelijk nog beter presteren. “Dat is toch het plan. Youri heeft me dit seizoen naar een hoger niveau gebracht en als ik komende winter opnieuw wat progressie kan boeken, moet ik kunnen meespelen voor winst in de kermiskoersen. Een grote koers winnen, zal waarschijnlijk te hoog gegrepen zijn, maar een ereplaats moet er zeker inzitten. Maar dat is nog veraf. Eerst een voorbereiding lang hard werken en dan hopen dat we in 2021 een normaal sportjaar krijgen”, besluit de leerling economie-moderne talen aan het college van Diksmuide. (BVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier