Junior Sander Inion kijkt uit naar het BK en hoopt dit seizoen nog eens te winnen

Sander Inion. © foto Coghe
Stijn Moerman

“Voor de lockdown had ik met Kuurne-Brussel-Kuurne en Sint-Maria-Lierde twee koersen kunnen rijden, maar goed voelde ik me niet. Blijkbaar sluimerden er ziektekiemen in mijn lichaam, want de week voor Nokere Koerse ben ik dan ziek geworden. Geen corona, wel een keelontsteking. De lockdown kwam dus eigenlijk op het goede moment om te herstellen en opnieuw op te bouwen. Maar het duurde allemaal langer dan verwacht. Ik begon de koersen echt te missen. Maar ik ben goed blijven trainen om zeker klaar te zijn bij een eventuele herstart.”

Na een 14de plaats in Dikkebus en een 21ste stek in Zolder mocht de Assebroeknaar in Roeselare al het zegegebaar maken. “In Dikkebus was ik meteen mee met de juiste vlucht. Uiteindelijk moest ik wel lossen, maar later in de koers ben ik opnieuw in de aanval getrokken en ben ik met dat groepje naar de finish gereden. Ik voelde dat het goed zat. Dat ik dan in mijn derde koers kon winnen, deed enorm veel deugd. Fantastisch om in zo’n seizoen toch het zegegebaar te kunnen maken. Ook met mijn prestatie in de Memorial Igor Decraene ben ik blij, zeker na mijn mindere tijdrit in Ruddervoorde. Het gevoel zit weer goed.”

BK Koksijde

De junior van Canguru-QTS-Air College CT kijkt dus vol vertrouwen vooruit, te beginnen met het BK in Koksijde zondag. “Ik heb het parcours verkend en ik kijk er wel naar uit. Hopelijk kan ik er als eerstejaars een mooie prestatie neerzetten. Of ik voor de aanval zal kiezen? Ik zal proberen verstandig te rijden en hoop op het juiste moment mee te zijn.”

“Voor de rest zijn er niet veel koersen meer. Ik start nog in Lichtervelde en hoop dan voor La Philippe Gilbert en/of de Ster van Zuid-Limburg geselecteerd te worden. Ik wil nog zoveel mogelijk meepikken dit seizoen. Afsluiten doe ik met het BK tijdrijden in Borlo eind oktober. Ik hoop alvast dat alles tegen volgend seizoen opnieuw normaal kan verlopen en dat we weer als vanouds kunnen koersen”, besluit Sander Inion.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.