Junior Michiel Lambrecht kijkt uit naar thuiskoers in Oostrozebeke

Michiel Lambrecht. © foto Coghe
Stijn Moerman

Aangezien het Herfstcriterium in Oostrozebeke niet plaatsvindt, besloot de organisatie om zaterdag koersen voor nieuwelingen en juniores in de plaats te organiseren. Die werd meteen met stip aangeduid bij Michiel Lambrecht, want zijn vader Franky zit in de organisatie.

Het parcours passeert bovendien vlakbij onze deur“, opent de 17-jarige junior van Acrog-Tormans. “Ik verwacht dat er veel familie en vrienden van de partij zullen zijn en dat maakt het plezant. Het parcours is wel niet te vergelijken met dat van het Herfstcriterium, het gaat nu meer richting Meulebeke uit. Hopelijk wordt het een lastige koers, maar dat moet wel lukken met al die bochten in de omloop. Ik zal er in ieder geval vol voor gaan en zoals altijd aanvallend koersen. Al zal het niet gemakkelijk worden om weg te geraken, want veel renners zullen mij in het oog houden. Misschien nog een voordeel dat het dit weekend ook La Philippe Gilbert is, waardoor veel goede juniores daar starten. Ikzelf werd geselecteerd voor de Ster van Zuid-Limburg de week erop. Dat kwam dus ideaal uit.”

Corona gooide dit seizoen heel wat roet in het eten, maar de Oostrozebekenaar mag zeker niet klagen over zijn eerste seizoen bij de juniores. Hij finishte meermaals in de top tien en greep in Dikkebus met zijn tweede plaats net naast de zege. “Tijdens de lockdown heb ik goed getraind en stond ik er bij de herstart in Dikkebus meteen. Ik ben een aanvallend ingestelde renner, maar het is dit seizoen heel moeilijk om weg te rijden. Er staan overal enorm veel renners aan de start en het tempo ligt heel hoog. Ik mis wedstrijden waarin het verschil gemaakt kan worden. Maar ik ben blij dat ik mijn mannetje sta tussen de tweedejaars.”

Zondag staat Michiel ook aan de start in Heestert. De week erop wacht de Ster van Zuid-Limburg en als afsluiter wacht het BK tijdrijden. “Ik voel me nog altijd fris, maar ik zal toch blij zijn als dit seizoen voorbij is. Hopelijk kunnen we deze winter opbouwen naar een normaal seizoen.”

Nieuwelingen en juniores in Oostrozebeke

Zaterdag organiseert Koninklijke Wielerclub Sporting wedstrijden voor nieuwelingen en juniores in Oostrozebeke. Inschrijven in gemeenschapszaal Tjuf, Tieltsteenweg 8. De nieuwelingen beginnen om 13.15 uur voor 70 km of tien ronden van 7 km, de juniores starten om 15.30 uur voor 98 km of 14 ronden van 7 km.

Parcours (7 km): Smallestokstraat, Ettingen, Meulebekesteenweg, Sint-Amandstraat, Vijverstraat, Tieltsteenweg, Knokstraat, Hoogleenstraat, Vlasstraat, Tieltsteenweg. (SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.