Junior Luca Worm tevreden over zomer

Luca Worm. © gf
Redactie KW

De 17-jarige Luca Worm had zich zijn seizoen anders voorgesteld. De Poperingenaar maakte afgelopen winter de overstap van WT Ieper naar Isorex Cycling Team en voelde zich meteen welkom in zijn nieuwe ploeg. Hij hoopte dat die goede sfeer ook zou leiden tot mooie prestaties, maar zonder koersen is het moeilijk om iets te laten zien natuurlijk.

Het is echt jammer dat zowat het hele voorjaar werd afgelast“, zucht Luca. “Ik heb amper één koers kunnen rijden: in De Klijte. Daarvoor was ik met de ploeg op stage in Mojacar. Daar hebben we stevig getraind met het oog op een sterke eerste seizoenshelft, maar veel hebben we er niet aan gehad… Kort na onze terugkeer legde corona het hele land plat. Gelukkig hebben we ook veel lol gemaakt in Spanje. Het is echt een toffe bende om mee op pad te zijn.”

Meer initiatief tonen

Dan maar proberen te scoren tijdens de zomervakantie, moet de eerstejaarsjunior gedacht hebben. Veel koersen zijn er niet geweest de voorbije maanden, zeker niet in West-Vlaanderen, maar Luca heeft toch al een vijftal wedstrijden achter de rug. “En die gingen redelijk goed. Ik kon alleszins vlot uitrijden en als eerstejaars ben ik daar best tevreden mee“, vertelt de 17-jarige renner van Isorex CT.

Dan ziet zijn oudere zus het toch iets anders. Cara heeft zelf nog gekoerst, maar is door een aanslepende heupblessure al een tijdje buiten strijd. Ondertussen zit ze weer op de fiets, maar koersen wordt iets voor later. Ze is wel uitstekend geplaatst om Luca’s prestaties te beoordelen. “Luca rijdt zeker niet slechte hé, maar ik vind dat hij iets meer initiatief mag tonen. En tijdens de eindsprint moet hij zich meer durven zetten. In Glabbeek deed hij dat bijvoorbeeld wel goed en werd hij knap 15de. En hij moet wat meer naar zijn zus luisteren, dan wordt hij pas een hele goeie”, knipoogt zijn zus Cara. (BVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier